Volga Gaz 24-02 Airport
2018. augusztus 28. írta: ToyaHSW

Volga Gaz 24-02 Airport

volga_5.JPG

A mai napon ismét egy Agat/Tantal autót szeretnék bemutatni nektek. A tegnapi Moszkviccsal ellentétben ez nem öregedett meg annyira szépen, de ez valószínűleg a kényesebb kidolgozásnak is köszönhető.
Ezúttal a Volga GAZ 24-02-es egykori Airport változatával ismertetlek meg benneteket.
Az Agat/Tantal mint ahogy tegnap említettem számtalan szovjet autót hozott el a gyerekeknek 1:43-as méretarányban. A teljes szovjet autóipart lefedő sorozatából természetesen nem maradhatott ki a Volga sem, ami számtalan típusában volt elérhető a Szovjetunió játékboltjaiban.
A GAZ 24-02-es is sok változatban készült, amelyek között a civil autókon kívül a speciális (mentő, reptéri, stb...) változatok és jubileumi kiadások is megtalálhatóak voltak.

Ezúttal egy egykor szebb napokat látott narancssárga-piros festéssel ellátott Aeroflot változatot szeretnék bemutatni nektek. Ami elsőre feltűnhet mindenkinek, hogy ez is egy kombi kocsi. Az autó természetesen itt is fémből készült teljes egészében és a kidolgozás is igényes lehetett eredetileg.
Az alváz szépen megmunkált és a karosszérián az összes ajtó nyitható (beleértve a hátsót is). A kocsin eredetileg a motorháztető és a tető kapott piros festést, valamint az autó oldalán futott végig egy-egy piros csík, amiben az Aeroflot felirat volt olvasható.
A tetőn egy Aeroflot feliratot tartalmazó fényhíd volt található. Ez a kisautó egy kicsit másképp épült fel mint a Moszkvics és ez a legnagyobb hátránya a játéknak.
Az ablaktörlő, a fényhíd vagy a futómű egyes elemeinek kialakítása szinte magában hordozta a sérülés veszélyét ha gyerek kezébe került a GAZ 24-02-es.
Természetesen ez ebben az esetben is így történt. A csíkok és a tető piros színe valahogy eltűnt a kocsiról, ahogy a fényhíd és az ablaktörlő is. A hátsó futómű egyik műanyag laprugója is eltört és elveszett.
Szerencsére a hibák ellenére a kocsi még mindig üzem és mozgásképes. Nagyon egyszerűen átalakítható lenne civil változattá a jármű, de akkor pont a lényeg veszne el belőle.

Mint tudjátok különösebben soha nem zavart ha sérült egy-egy játék, hiszen ezeken a játékokon látszik hogy valaki használta, boldog órákat és kellemes gyerekkort szerzett neki.
Nincs ez másképp a Gaz esetében sem, amit természetesen a kisautók részen megcsodálhattok majd a múzeumban, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4914206275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2018.08.29. 13:06:09

Nem fényhíd az, ami hiányzik, hanem a - valóságban kivilágított - "Follow Me" felirat, meg még jó pár minden. A visszapillantók előröl, a hátsó szélvédő rajta valami orosz felirattal, amire nem emlékszem, illetve a csomagtartóból egy krómszínű láda, amiről sohasem tudtam elképzelni sem, hogy mi akart lenni. Ez szegény tényleg csak árnyéka önmagának. 8-(

István Osgyáni 2019.02.04. 22:52:04

A hátsó szélvédőn a "Follow Me'" orosz megfelelője, a "Szledujtye Za Mnoj" felirat volt olvasható, a csomagtartóban található krómszínű láda pedig egy rádió adó-vevő berendezés, ami nélkülözhetetlen volt a munkájához.
Egyes borzasztó ritka példányokon még 2 db krómozott rádió antenna is megtalálható volt a leghátsó tetőoszlopokon... Ezen modellek ára horribilis!
süti beállítások módosítása