Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2018.35.hét
2018. augusztus 26. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2018.35.hét

Természetesen ezen a héten sem marad el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben igyekszem jó áron megvásárolható ritkaságokat a figyelmetekbe ajánlani.
Remélem ezen a héten is sikerült öt olyan játékot keresnem nektek, amivel érdemes lesz a gyűjteményeteket bővíteni.

bee9_2_big.jpg

Műanyag hajó - Erre a játékra konkrétan emlékszem gyerekkoromból, hiszen nekünk is volt hasonló. Persze mint láthatjátok a sok aprócska műanyag elem is volt rajta, ami a mienkről az évek alatt eltűnt, ahogy sok minden más is.
Talán nektek is volt hasonló játékotok, így érdemes lehet elgondolkodni a 3200 Ft-os áron megvásárolható kerekeken guruló műanyag hajón.

ede9_9_big.jpg

MF-748 Oldsmobile Dinamic 88 - Egy nagyon klassz kínai játékon akadt meg a szemem az aukciós oldalakat böngészve, ez volt az MF-748-as.
A lendkerekes játék leginkább az amerikai Oldsmobile Dinamic 88-ra hasonlít és igazi különlegessége a nyitható tető, amihez egy kart kellett mozgatni az autó oldalán.
Nagyon ritka darab, ennek megfelelően egyáltalán nem olcsó, bár a hazai 6900 Ft-os kikiáltási ár még bőven barátinak nevezhető.

8ee9_1_big.jpg

Walkies Talkies - Emlékszem mennyire is néztük elkerekedett szemekkel a mozikban az E.T. című filmet vagy más alkotásokat, ahol a gyerekek kommunikációra walkie talkiekat használtak.
Ez akkoriban számunkra kb. elképzelhetetlen volt, hiszen a vezetékes játéktelefonok világában nőttünk fel. Talán ezért is mutathat jól bármelyik gyűjteményben ez a tökéletesen működő Walkie Talkie pár.
Az ár 4990 Ft, így talán érdemes elgondolkodnotok nektek is a vásárláson.

4fe9_1_big.jpg

Szovjet játéktelefon - Bár nekünk a Jugoszláv változata volt meg a játéktelefonnak, de most egy hasonló szovjet játékot tudok a figyelmetekbe ajánlani.
Minden papírja és doboza megvan még az aprócska telefonnak, aminek a színe elég meredek. Persze ennek ellenére is érdemes elgondolkodnotok a vásárláson, hiszen a kikiáltási ár mindössze 1000 Ft.

fee9_1_big.jpg

Police 07 társasjáték - Egy Novoplast klasszikussal zárom a heti ajánló rovatot. A Police 07 persze nem teljesen saját találmány, hiszen a Scotland Yard játék másolata volt, ahol Budapesten kellett elfogni Doctor Faktort.
Egyik játékos a menekülő bűnöző volt, míg a többiek taxival, busszal és metróval próbálták megállítani őt.
Sokat játszottunk ezzel a játékkal a 80-as években. Ha szeretnétek egy eredeti darabbal újra átélni az élményt, akkor erre kiváló lehetőséget nyújt ez a 4999 Ft-os áron megvásárolható játék.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6914203237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása