MONTI System LIAZ Special Turbo
2018. július 27. írta: ToyaHSW

MONTI System LIAZ Special Turbo

dsc_0008.JPG

Nem annyira retro játék, amit a mai napon bemutatok nektek, de mivel már 20 éves elmúlt ez az aprócska kisautó, így arra gondoltam talán egy bejegyzést megérdemel.
Ezúttal a Monti System által gyártott LIAZ Special Turbót mutatom be nektek.

A Monti System egy teljesen egyedi rendszer, aminek köszönhetően ragasztás nélkül lehetett összeállítani különböző járműveket. A kínálat változatos és sok járművet mind a mai napig megvásárolhattok a boltokban.
A LIAZ Special Turbo 1996-ban mutatkozott be a nagyközönségnek, ám a ma bemutatásra kerülő változat 1998-ban debütált. A Monti Systemnek komoly rajongótábora van a világban, amit valahol meg is értek.
Részletgazdag járművek és könnyű összeszerelés jellemzi az összes műanyagból készült játékot, amelyek 1:48, 1:35 és 1:28-as méretarányban készülnek.

A LIAZ Special Turbo egy rendkívül szépen sikerült darab. Számtalan krómozott alkatrész és igényes kidolgozás jellemzi a pótkocsis kamiont.
A legapróbb részletekre és a matricázásra is gondosan ügyeltek. Természetesen a kidolgozott rendszernek köszönhetően a kamion egyszerűen szétszedhető apró alkatrészekre is, de összerakva lényegesen impozánsabb látványt nyújt.
A fülke szépen kidolgozott belsővel készült és még billenthető is. Természetesen olyan extra kiegészítések is helyet kaptak rajta mint a légterelő vagy a kiegészítő lámpák, valamint a tankvédő cső. Ezeket persze le is lehetett venni az autóról és így egy teljesen egyszerű LIAZ teherautó vált a kamionból.
A pótkocsi hasonlóan szépen lett kidolgozva és ezt is darabokra lehet bontani. Ennek köszönhetően akár ponyvás, akár nyitott platós változatban is használhatták a gyerekek.
A sok apró leszedhető alkatrész ellenére ez azért mégis egy gyerekjáték, így az összerakás öröme után ki is lehetett próbálni a teherautót.

Nagyon örülök, hogy sikerült szert tennem erre a szép darabra. Egy kicsit fiatalabb ugyan mint az átlagos játékok a gyűjteménybe, ennek ellenére úgy gondolom belefér a retróba még ez is.
Természetesen Ti is láthatjátok már ezt a szuper teherautót, de addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3214145077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sam. Joe · http://www.matchboxmemories.hu 2018.07.28. 09:13:07

Hú, ez sakál! Csicsa meg minden, persze, de akkor is! Kár, hogy a tükrök már nincsenek meg.
süti beállítások módosítása