Formo Mobili 1 építőjáték
2018. július 04. írta: ToyaHSW

Formo Mobili 1 építőjáték

formomobili1_1.JPG

A csomagban amit sikerült megszereznem további NDK-s építőjátékok is találhatóak voltak, így egy újabb darab bemutatásával folytatom a sort.
Ezúttal a Formo Mobili játék van soron, amit a VEB Gothaer Kunststoffverarbeitung készített. A Formo System néven ismert építőjátékok is nagyon hasonlítottak a LEGO játékokra. Itt is különböző építőkockákból lehetett felépíteni az építési rajzokon szereplő járműveket és épületeket.

Mivel több készlet is kiadásra került, így ezek számozva lettek. A Mobili készletből összesen három készült és nevéből adódóan mozgó építményeket lehetett készíteni belőlük - majd a későbbiekben bemutatok olyan Formo készletet is, amiből épületeket lehetett építeni.
A Formo Mobili készletben megtalálhatóak a szokásos LEGO elemekhez hasonlító kockák, amelyek 5 mm-es csatlakozókkal vannak elkészítve, de számtalan extra elemet is tartalmaz a készlet.
Megtalálhatóak itt a kerekek, a tengelyek, a különböző csigák és fogaskerekek, amelyek segítségével számtalan klassz mozgásra is képes tárgyat alkothatunk. Az alapkészlet segítségével teherautót, pótkocsis traktort, de akár toronydarut is alkothatunk.
A képzeletünket is használhatjuk az építés során, azonban az elemek korlátozott száma sok esetben megakadályozza majd a szárnyalásunkat. Az NDK gyártó talán ezért is készítette el a több elemet tartalmazó 2-es és 3-as dobozt is, amelyek segítségével már tényleg bármit meglehetett alkotni.

A készlet mint láthatjátok nagyon szép állapotban maradt meg. Mivel valahonnan volt néhány Formo Mobili elemem, így ezek is bekerültek az eredeti készlet mellé a dobozban (ezek a kicsit sárgább elemek), így már egészen biztosan megépíthető a leírásban szereplő bármelyik játék.
Természetesen a múzeumban majd láthatjátok ezt a készletet is, de addig jönnek a megszokott fényképek ezúttal is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4314092541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása