PIKO H0-ás kisvasút
2018. május 17. írta: ToyaHSW

PIKO H0-ás kisvasút

pikoh0_3.JPG

Weeber Dorottyától érkezett felajánlásként az ITES autópályával együtt egy működőképes H0-ás nyomtávú PIKO kisvasút.
A mai napon ezt szeretném nektek bemutatni. A játék doboza hatalmas és egészen biztos sokkal több alkatrész és elem lehetett benne eredetileg, mint amennyivel megkaptam a készletet.
A hungarocell dobozban számtalan apró rekesz lett kialakítva, amelyekbe egészen biztosan sok apróság kapott eredetileg helyet a mozdony és a vagonok mellett. A tető átlátszó műanyagból készült, így a beltartalmat azonnal lehetett látni a boltok polcain.

A készlet lelkét természetesen a mozdony és a vagonok adják. Egy alap 80018-as két tengelyes gőzmozdony és egy Shell és egy ESSO vagon található a dobozban.
Ezen kívül természetesen egy alap PIKO trafót, ívelt síneket, egy darab hosszú egyenes sínt, néhány rövid egyenest, két váltót és egy vasút átjárót is tartalmaz a készlet.
Mint említettem elég sok üres hely van a dobozban, ahol valószínűleg eredetileg további elemek is voltak.

A hiányosságok ellenére a készlet teljesen jól összerakható és üzemképes. A trafóra szerelt kezelővel tökéletesen irányítható a két vagonból és a mozdonyból álló szerelvény.
Lényegében a doboz jelenleg tartalmát 100%-ban fel lehet használni egy pálya építésére.

Mivel már eddig is jutottak hozzám felajánlás útján PIKO vasutak meg kell néznem még, hogy a dobozban tárolt alkatrészek egyeznek-e a H0-ás készlettel, mert akkor igyekszem majd teljesen feltölteni a dobozt, ami a többi elem tárolása szempontjából sem lenne utolsó dolog.
Ha minden jól megy akkor a múzeumban majd a vasutak összeszerelve várják majd az érdeklődő gyerekeket, akik ott kedvük szerint ki is próbálhatják majd azokat.

Addig azonban jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8513967062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tehetetlen Dodó 2018.05.19. 19:44:40

Furcsa ez a készlet.
A mozdony nem a modellvasút, hanem a játékvasút szériából van, lebutított két tengellyel, vezérmű és festések nélkül, ugyanakkor a két tartálykocsi a modell kivitelből származik, rendes feliratokkal, ahogy az kell. Azt gyanítom, hogy nem ezek lehettek az eredeti készletben, hanem egyszerűbb tehervagonok.
süti beállítások módosítása