RE-EL Lafayette mozdony
2018. április 03. írta: ToyaHSW

RE-EL Lafayette mozdony

lafayette6.JPG

Van olyan eset, amikor annak ellenére is elrakok egy játékot, hogy nem igazán régi az. Ezúttal a RE-EL játéka a Lafayette bolygókerekes gőzmozdony került be így a gyűjteménybe.
Elsőként azonban érdemes magáról a RE-EL gyárral megismerkedni néhány mondatban.

A RE-EL egy igazi olasz cég. A név egy rövidítés, mégpedig a Reggiana-Elettronica szóösszetételé. A céget 1968-ban alapította Gianni Melli és Adriano Braglia.
Kezdetben a cég a két alapítóból és egy munkatársból állt és lényegében egy apró üzem volt csak, ahol játékokat próbáltak meg gyártani elérhető áron mindenkinek. A RE-EL áttörését a milánói Salone Del Giocattoloban bemutatott rádió irányítással ellátott Ferrari P5-ös hozta meg.
Innentől kezdve a gyár megtalálta a helyes utat és szinte ontotta magából a különböző rádióirányítással rendelkező játékokat.
A siker nem maradt el, aminek köszönhetően a kezdeti 3 fős létszám 300-ra duzzadt fel.

A ma bemutatásra kerülő Lafayette gőzmozdony nem rádióirányítással rendelkezik, ennek ellenére bőven befér a múzeum keretein belülre.
Valószínűleg valamikor a 80-as évek végén készülhetett a lemezből gyártott bolygókerekes Lafayette gőzmozdony, ami a már több esetben bemutatott módon működött.
Az alsó részen egy bolygókerék volt található, aminek köszönhetően a jármű ütközéskor kitért és más irányba folytatta az útját. Ez a megoldás nem újdonság, hiszen Japánban már az 50-es években készültek hasonló elven játékok.
Ami megragadta a figyelmemet a Lafayette mozdonyon az a kidolgozás volt. Az alsó és az első rész teljesen műanyagból készült. A mozdony elején kapott helyet egy piros lámpa, ami világít ha bekapcsoljuk a játékot, aminek a működtetéséhez 2 db 1.5 V-os baby elemre van szükség.
A játék teste azonban lemezből készült és nagyon szép grafikát kapott. A mozdony a legapróbb részletekig ki lett dolgozva és tényleg egy vidám hangulatot árasztó, élénk színekkel operáló mozdonyt kapunk.
A felső részen található négány króm hatású elem is, de ezeknek a dekoráción kívül nincs funkciójuk.
Sajnos a fülke teljesen zárt, így sem mozdonyvezetőre, sem pedig kidolgozott belsőre nem számíthatunk.

Engem szinte azonnal levett a lábamról a játék, így tettem is rá egy ajánlatot az egyik hazai aukciós oldalon keresztül, ahol végül nagyon kedvező áron sikerült megvásárolnom.
Sajnos az elemtartó fedél hiányzik, de ezt az előző tulajdonos egy műanyag lappal pótolta. A játék megérkezését követően egy kis csiszolást kaptak az érintkezők és máris üzemképes volt a játék. Persze a bekapcsolást követően őrjítő sivító hanggal kezdett működni, így szét kellett szednem is a forgó alkatrészeket egy kicsit megkennem.
Ezután már tényleg álomszerűen működik a játék, ami bár feszegeti a határokat, de még szerintem éppen befér a gyűjteménybe.

Természetesen a múzeumban lehetőségetek lesz majd bekapcsolni és kipróbálni a Lafayette mozdonyt, de addig be kell érnetek néhány fényképpel.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5313804104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása