Szovjet űrjátékok
2018. március 26. írta: ToyaHSW

Szovjet űrjátékok

Az egykori Szovjetunióban számtalan kiváló és kevésbé kiváló játék készült. Ezek egy része valamilyen módon kapcsolódott az űrutazáshoz vagy az űrhajózáshoz.
Most ezek közül a játékok közül választottam bemutatásra nektek öt ritkább darabot, ami nem biztos hogy szembe jön majd veletek egy régiségvásárban. Vágjunk is rögtön a közepébe.

s-l1600_20.jpg

A Sputnik az egyik legritkább játék, ennek megfelelően kb. aranyárban mérik. A felhúzós lemezjáték valamikor az 50-es évek végén vagy a 60-as évek elején készülhetett.
Remek és különleges festés ami a leginkább jellemzi, valamint hogy játék közben az eredeti Szputnyikhoz hasonló hangot adott. A játék amúgy összesen annyi volt, hogy a földgömb körül egy tárcsán forgott az aprócska űrhajó.

s-l1600_21.jpg

A Lunnik hordjáró sem éppen egy gyakori darab. A Straume egyik legkülönlegesebb játék volt ez az érdekes megoldásokat felvonultató távirányítós játéka.
A legérdekesebb része a meneteléshez kidolgozott talpas megoldás, amivel nagyon sok mindenen áttudott menni a játék. Természetesen kanyarodni is tudott a talpak segítségével, de ezen kívül olyan extra dolgok is helyet kaptak benne mint világítás és színes fények a tetőn.
Valamivel gyakoribb darab és könnyebben beszerezhető mint a Szputnyik, de ennek ellenére a szép és hibátlan darabokért komolyan a zsebünkbe kell(ene) nyúlni.

s-l1600_22.jpg

Az Elektronika IM-11-est már ismerhetik az oldal látogatói, hiszen bemutatóban és a Blog TV műsorában is szerepelt már. Ami igazán érdekessé teszi ezt az elemekkel működő, programozható holdjárót az a lenyúlás ténye. Ez a játék ugyanis teljes egészében, lényegében az utolsó csavarig megegyezik a legendássá vált BigTrakkel.

s-l1600_23.jpg

A Lunochod távirányítós jármű szintén egy klasszikus szovjet darab. A nyolc kerékkel szerelt távirányítós járműnek felnyitható volt a teteje egy bowden segítségével, valamint minden irányban képes volt haladni.
Szép állapotban, hiánytalanul viszonylag ritkán lehet beszerezni, ennek köszönhetően az árát is jól tartja a játék. Ha vásárláson gondolkodtok, akkor az Ebay oldalain érdemes szétnéznetek, ahol szerencsés esetben viszonylag kedvező áron is belefuthattok.

644265152e0a6a040b8a90327b885cb5.jpg

KUU UURIMIS JAAM, ez a név olvasható Norma bolygókerekes űrjárművének a dobozán. Ez sem egy gyakori darab az már tény. Van itt antenna, rakéta és egy hatalmas gomb, amiben színes fényeket láthattak a gyerekek egy forgó tárcsának köszönhetően.
Készült Astra néven is, de azzal sem találkozhattok gyakrabban.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt  teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4613737152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása