Szovjet Mini Biliárd
2017. november 27. írta: ToyaHSW

Szovjet Mini Biliárd

minibiliard1.JPG

A szocialista játékok a személyes kedvenceim közé tartoznak és ennek több oka is van. Ezek a játékok általában rendkívül ötletesek, egy kicsit különlegesek és rendkívül nehezen romlanak el.
A mai napon is egy ilyen játékot szeretnék bemutatni nektek, ami egy Mini Biliárd lesz.
Természetesen ezt a kincset is a Thold családtól kaptam - kitartás, még mindig sok játék vár arra, hogy bemutatkozzon nekik köszönhetően.

A Mini Biliárd a Szovjetunióban készült 1988-ban a dobozon látható dátum szerint. A játék 80-as évekre jellemző anyagú karton dobozában megtalálható az asztal, a dákó, a felállító háromszög és természetesen a műanyagból készült golyók is.
A bemutatás a golyók miatt csúszott, amit a gyerekek valószínűleg más játéknál használtak, ezért nem volt meg a 8 egyforma méretű golyó a játékhoz. Szerencsére ma a pincében egy fiókban (tudom mások a padláson találnak hasonló dolgokat) találtam néhány hasonló méretű golyót amelyekkel ki tudtam egészíteni a készletet és így már semmi sem állhatott a bemutatás útjában.
Az asztal a biliárdból megismert asztal kicsinyített mása és műanyagból készült. A játékteret piros filc borítja, az oldalsó falakon pedig gumi található - pont mint a nagy asztaloknál.
Az igazi érdekessége a játéknak azonban a dákó. A dákó műanyagból készült és nem is hasonlít a valódi játékban használthoz. Itt a dákó végét hátra kellett húzni, amivel így egy rugót feszítettünk meg. A kar elengedésével pedig a dákó középső része a rugóerőnek köszönhetően előre ugrott és így tudtuk meglőni a golyókat.

A játékot egyedül vagy párban is játszhattuk. A dobozon szerepeltek a golyók pontértékei, így könnyen rendezhettünk a játékkal házi bajnokságot is a barátokkal vagy a testvérekkel.
Mint írtam a golyók hiánya volt az egyetlen hibája a játéknak, amit szerencsére sikerült orvosolni. Aprócska "hiba", hogy a dobozt valaki tollal kidekorálta, de ez gyerek fejjel teljesen természetes volt szerintem. Természetesen a múzeumban ezt a játékot is megnézhetitek, kipróbálhatjátok majd, de addig maradnak a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

 

Gamiss.com INT

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr4913399005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása