Szovjet lemezjáték versenyautó
2017. november 13. írta: ToyaHSW

Szovjet lemezjáték versenyautó

ussrversenyauto1.JPG

Ezúttal ismét a Thold család által felajánlott játékok közül szeretnék bemutatni nektek egyet. Hosszas keresgélés után sikerült néhány információt összeszednem a Szovjetunióban készült játékról.
A lemezből készült játék egyszerűen és szerényen гоночная машина, magyarul versenyautó néven került forgalomba.

Az általam összegyűjtött információk a játék a 80-as években készült a mai Észtország területén. Sajnos a gyártóra egyáltalán nem utalnak információk a játékon, ellenben a lemeztesten megtalálható a Made in USSR felirat és a 1.50 rubeles ár.
A kidolgozás szerintem kifejezetten igényes és a kornak megfelelő. Mai szemmel már akár szépnek is lehet nevezni a hatalmas kerekekkel és érdekes formavilággal rendelkező játékot. A jármű méretei impozánsak kb. 14 cm széles és 24 cm hosszú.
A játék a kerekek és a szélvédő kivételével teljes egészében lemezből készült. A felső rész kialakításánál olyan apró részletekre is figyeltek mint a domborítások és a versenyautós festés. A belső tér szintén lemezből van kialakítva és itt is megfelelően elkészített festést láthatunk a szélvédő mögött.
Szerencsére a kormány is bekerült a szépen festett műszerfalra, ami nálam egy plusz pontnak számít.
A kocsi elején és hátulján a lemezre felfestve láthatjuk a lámpákat is.
Ennek a szép felsőrésznek szöges ellentéte a játék alja, ami egy egyszerű lemezből készült. Itt nem feszültek rá sem a domborításokra, de még a festést is mellőzték. Egyetlen ami az egysíkú kidolgozást megszakítja egy furat a kocsi elején. Ez azért került fel, mivel a játék eredetileg húzhatóra készült. Talán emlékeztek még a saját gyerekkorotokból arra az időre, amikor a szülők mellett haladva vagányan húztuk magunk után az aktuális kedvenc játékunkat.
Szerencsére a Thold fiúk nem tettek így, ennek köszönhetően tényleg szép állapotban maradt meg a játék.
A hatalmas kereken egyetlen kopás sincs és a kocsi testét sem csúnyítja el a rozsda.

A bejegyzés írása alatt folyamatosan nézegettem az autó és egyre jobban tetszik. Igazából olyan látványt nyújt mintha egy buggyt kereszteztek volna egy versenyautóval.
Igazi korrajz a 80-as évekből, ami örülök hogy a gyűjteménybe került.
Természetesen a múzeumban ezt is kézbe vehetitek majd, de addig maradnak a megszokott fotók.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5613263837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása