UNICEF Circle Puzzle
2017. szeptember 11. írta: ToyaHSW

UNICEF Circle Puzzle

unicefpuzzle2.JPG

Már mutattam nektek az oldalon UNICEF puzzle-t, de most a klasszikus 200 darabos Circle Puzzle amit szeretnék bemutatni nektek.
A gyerekekért létrehozott szervezet rendszeresen ad ki játékokat mind a mai napig, aminek megvásárlásával az éhező és nehéz körülmények között élő gyerekeket támogatja a szervezet.
A mai játékokat már nem igazán követem nyomon, de a 200 darabos UNICEF Circle Puzzle az én gyerekkoromnak is szerves részét képezte. Sajnos nem került elő a saját példányunk, így kénytelen voltam vadászatba fogni a neten egy hasonló után.
Őszintén szólva eltelt néhány év mikorra egy valóban hiánytalan (azonban nem hibátlan) darabot sikerült beszereznem kedvező áron, amit most Ti is megismerhettek.

Mit is kell tudni a UNICEF Circle Puzzleről?
Az első és legfontosabb adatot már többször említettem, 200 darabból álló kirakósról van szó.
A második hasonló fontosságú adat a méret, ami 50 cm-es átmérőt takar.
A harmadik pedig maga a grafika. Ez a népek és gyerekek barátságáról szól és több szint található a puzzleben. A játék három jól elkülönített részből áll. A külső széleken életképek láthatóak erdőkkel, tengerekkel, jegesmedvékkel és egyéb állatokkal.
A középső körön különböző népviseletbe öltözött gyerekek láthatóak, akik egymás kezét fogják.
A legbelső körön pedig a világegyetem látható csillagokkal, galaxisokkal.

A kirakás nem túlságosan bonyolult, hiszen 200 darab egyáltalán nem sok és ezek a darabok is nagyobbak mint a mai puzzle alkotóelemek. A kirakás kb. 20 percet vett igénybe, de közben erőteljesen dolgozott a nosztalgia bennem.
Számtalan szép emléket idézett fel ez a 80-as években készített klasszikus bennem (sajnos pontos kiadási dátumot nem tudok).
Persze az elején említettem, hogy közel sem tökéletes a játék. Néhány elemből hiányzik egy-egy illesztő rész, míg más darabokon kicsit felhajlott a papír. A doboz is ragasztott néhány helyen, de nem látom értelmét a cellux hajszárítós eltávolításának, mivel így tényleg látszik, hogy használva volt a kirakó.
Természetesen ennek ellenére is nagyon örülök a játéknak, amihez tényleg rendkívül olcsón jutottam hozzá. Külföldről rendelve (ha egyáltalán kapható) az ár minimum hatszorosát kellett volna fizetnem.

Természetesen a múzeumban több más puzzle játékkal együtt ezt is megnézhetitek majd, de addig maradnak a megszokott fotók.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr812822556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása