EHRI Highway Patrol lendkerekes autó
2017. július 20. írta: ToyaHSW

EHRI Highway Patrol lendkerekes autó

hplendkerekes1.JPG

Az EHRI cég neve nem mond sokat azoknak, akik nincsenek benne igazán mélyen a régi játékok világában. Azonban ha képeket mutatok nekik a gyárból kikerült játékokról, akkor egyből mindenki kapcsol. Az 1946-ban alapította a céget Erich és Herbert Risch és már az első pillanattól kezdve játékokat gyártottak a gépeinken, igaz ekkor még ónból.
1972-ben egy nagyobb átalakuláson esett át a cég, ami innentől kezdve már lemezből préselt játékokkal jelentkeztek a fiúk nagy örömére.

Igazából az 1972-vel kezdődő időszakból maradtak meg játékok, amelyek között hatalmas számban voltak autók. Az EHRI készítette az Opel Rekord szedán és kombi változatát több festéssel, de készítettek GT, Rally autót is, valamint a most bemutatásra kerülő Coupe is a cég szalagjairól került le.
A Coupe természetesen a több autóhoz hasonló eltérő festésekkel készült. rally, repülőtéri, csíkos és a most bemutatásra kerülő rendőrségi festéssel is.

A rendőrségi festés szerintem a legérdekesebb, hiszen egy NDK játékon 1972-ben angol nyelvű feliratot látni elég érdekes lehetett. Ráadásul a coupe formájában is a nyugati autókat idézte és nem pedig a Trabant és Wartburg ugrott be róla a gyerekeknek.
A Highway Patrol változat elsőként 1972-ben debütált. Ekkor még fehér volt a kocsi alsó lemez borítása is, valamint a tetején nem kapott helyet a villogó sem. Ez a változat jóval ritkább és nehezebben beszerezhető.
Ezt követően 1974-ben érkezett meg a most bemutatásra kerülő változat, aminek az alsó része elvileg fém színben pompázik.
A krómozott elemek elég hangsúlyosak a kocsin mind elől, mind pedig hátul. A belső tér is látszik, ami nyomtatva van a fém lemezre, sőt még egy aprócska kormánykerék is helyet kapott a fülkében.
A hátsó ablakok sötétítettek, a kocsi motorházán Highway Patrol, míg az oldalán jókora sheriff csillag és egy Police felírat kapott helyet - ez utóbbi a tetőn is olvasható.

A kisautó lendkerekes belsőrészt kapott. Ebben a játékban függőlegesen helyezkedik el a lendkerék és még egy kicsit sivító hangot is sikerült összehozniuk az NDK mérnököknek.

Az általam megszerzett változat felett tagadhatatlanul nem múltak el nyomtalanul az évek. A kocsitest rozsdásodik és az alvázat is kicsit kikezdte már az idő vasfoga.
A feliratok még látszanak, de a kocsi tetejéről a villogó már eltűnt. Szerencsére tökéletesen működik mind a mai napig és sok más példánnyal ellentétben a kerekei és a szélvédője is megvan.

Természetesen mind a mai napig beszerezhető a játék, akár OVP változatban is. Egy eredeti dobozos soha nem használt darabért 25 euró+postaköltség amit le kell szurkolnunk a német Ebay oldalain.
Nekem nem volt célom, hogy ilyen darabot szerezzek, hiszen mint tudjátok direkt olyan játékokat gyűjtök amelyeket majd kézbe is lehet venni, nem pedig egy vitrinben fotózni.

Remélem ezt a kisautót is megtudjátok majd lökdösni az életben is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2312677411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mpl 2017.07.21. 20:53:47

Nekem volt egy rendőrsegi autóm, abban ugy oldották meg a 'szirénát', hogy a lendkerekre egy laprugó feküdt es ez adta a hangot.
A rozsda pedig remekül,leszedhető Coca Colával és a festéket nem károsítja.
Persze érdemes valami értektelenebb darabon kipróbálni, de nekem sok alkalommal bevált.
süti beállítások módosítása