Lemezárugyár Packard Cabrio
2017. június 08. írta: ToyaHSW

Lemezárugyár Packard Cabrio

packardcabrio1.JPG

Már megmutattam nektek a gyűjteményben megtalálható lendkerekes Packard autót, ami már a sokadik szériája volt a klasszikus játéknak.
Néhány napja egy első szériás Packardhoz kerestem (és keresek azóta is) első futóművet, most pedig egy második sorozatos kabriót tudok bemutatni nektek.

A Packard Cabrio nagy álmom volt, mivel nagyon tetszik a formája és számomra legalább annyira különleges mint a Lemezárugyár által gyártott Jaguar.
A kidolgozásában nem tér el a széria többi darabjától, azonban a tető hiánya, a kormánykerék és a lemezre nyomtatott belső igazán különlegessé teszi.
Természetesen a gyár többi játékához hasonlóan ez is több sorozatban és változatban készült. Ebből könnyen ki lehet találni minden esetben a gyártás évét.

Az első sorozat a dísztárcsás változat, ami CA-37-26 rendszámot kapott, míg a később kiadott második sorozat már nyomott felnis és a rendszám is PX- 81-10-re változott.
Ez utóbbi rendszám 1978-ban került kiadásra, így a játék gyártásának dátuma is erre az időszakra datálható. A színválaszték viszonylag nagy volt, ugyanis a kabrió készült kék, zöld, fekete, piros, ezüst színekben, de még egy mentő változat is megvásárolható volt.

Véletlen szerencsének köszönhetően láttam meg az egyik hazai aukciós oldalon a Packard Cabriót, Természetesen mint az a képeken is látszik a játék nincs éppen makulátlan állapotban. Néhány festék kopás, rozsdásodás, hiányzó hátsó lökhárító és kormány, amit láthattok.
Eredetileg mesefigurás matricák borították az egész autót és a szélvédő is hiányzott, de ezeket a hibákat orvosoltam.

A lendkerék szerencsére működik. Az alváz épségben megmaradt és a nagyobb sérülések és lemezelhajlások is elkerülték az autót.
Így már 2.5 darab Packard található a gyűjteménybe, ami remélhetőleg előbb-utóbb kiegészül majd az első szériás darabbal is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9412580219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása