Lemezárugyár Packard 1980-1989
2017. január 19. írta: ToyaHSW

Lemezárugyár Packard 1980-1989

packard1.JPG

Aki egy kicsit is foglalkozik a régi játékokkal vagy pedig élénken él benne a gyerekkora, az egészen biztosan emlékszik a Lemezárugyár által gyártott lendkerekes Packard valamelyik változatára.
A kezdeti időkben az egyik leghosszabb ideig gyártásban tartott játéka volt a cégnek. Az első típusok CA-37-26 rendszámmal jelentek meg, amelyet a későbbiekben a PX- 81-10 rendszámú típus követett.
Az első széria jellemzője volt a szép kidolgozás és a változatos kialakítás. A festés gyönyörű volt és a gyerekek kabrió és coupe változatot is kaphattak ajándékba.

A most bemutatásra kerülő 2.széria már nem követte ezt a vonalat. Az autó elnagyolt lett, a díszítő elemek teljesen eltűntek és az egyszerűsítés jegyében egyszerű préseléssel készült a kocsi. Ennek köszönhetően a kocsi elvesztette különlegesen szép külsejét.
Ez biztosan komoly költségcsökkenést eredményezett, azonban ennek köszönhetően a második széria darabjai kevésbé számítanak keresett cikknek.

Ha már a külső kidolgozás elmozdult a minimalista irányba, a Lemezárugyárban úgy gondolták majd a festések helyettesítik a króm elemeket.
Ennek köszönhetően ez az autó különböző festésekkel készült, amelyekre egytől-egyig jellemző volt a versenyautós kidolgozás. Gyártották a kocsit piros-zöld-fehér, kék-piros-fehér és kék-piros-ezüst színben is, amelyek versenyautó és utcai változatban is megvásárolhatóak voltak.
Sajnos a második széria sem bizonyult tartósabbnak az elsőnél, így rengeteg rozsdás és hiányos darab található belőle.

Az általam megszerzett változat is működésképtelen lendkerékkel és elgörbült alvázzal érkezett meg hozzám. Az apróbb sérüléseket javítottam a kocsin, majd az alvázat és a lendkereket vettem kezelésbe.
Sajnos a felületen található rozsdával nem tudtam mit kezdeni, de így legalább látszik a kocsin, hogy valaki tényleg esőben-sárban is játszott vele.

Természetesen így a gyűjtemény értékes darabja és remélem idővel sikerül majd mellé szereznem egy-egy régebbi változatot is.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr612139047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása