Vetyerok elemes hajó
2016. szeptember 01. írta: ToyaHSW

Vetyerok elemes hajó

 

kater10.JPG

Ezúttal egy újabb szovjet hajót szeretnék bemutatni nektek. Ezúttal a Vetyerok névre keresztelt szélhajtású géppel ismertetlek meg benneteket.
A játék a 80-as évek második felében került a boltok polcaira az egykori Szovjetunióban. A vízen úsztatható játék készült fehér és rózsaszín színben is. Az ülések kék színüek mind a két változatban és a krómozott műanyag elemek is azonosak. Összesen a villanymotor takaró burkolatban és a csónak aljának színében vannak eltérések, ami az egyik változaton fekete, míg a másik változaton szürke és fehér.

A játék működési elve rendkívül egyszerű. Egy ventillátor forog a hajó hátsó részén, ami a hajtást biztosítja, a kormány lapátok beállításával a levegő eltérítésével tudjuk szabályozni a csónakunk haladási irányát.
Természetesen mint minden korabeli játékon, itt is ezt még a vízre engedés előtt el kell döntenünk.

A motor hajtásáról három darab baby elem gondoskodik, amelyeket a hajótest belső részén kell elhelyeznünk. Mivel a hajótest teljesen tömör, így viszonylag kicsi az esélye, hogy valami probléma lépjen fel az elemeknél.
A villanymotor rendkívül halkan dolgozik, ami érthető is, hiszen se áttétel, se fogaskerék nincs a ventilátort hajtó motorra kötve.

Én a játékot a legnagyobb hazai aukciós oldalon vásároltam meg, eredeti dobozzal és a játékhoz tartozó leírással együtt.
Elsőre nem találtam túlságosan érdekesnek, de ma már úgy gondolom érdemes volt beleugranom a vásárlásba.
Természetesen a gyűjteményben a vizes játékok között kapott helyet a Vetyerok is, amit remélem élesben is betudok majd mutatni nektek.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1711670230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása