Optikai céllövészet
2016. augusztus 20. írta: ToyaHSW

Optikai céllövészet

cellovo2.JPG

Igazából nem tudtam milyen nevet is kellene adnom a most bemutatásra kerülő szovjet játéknak. Végül arra az elhatározásra jutottam, hogy az Optikai céllövész játék lesz a megfelelő választás.
A játék, amit a legnagyobb hazai aukciós oldalon találtam egy két oldalon nyitható, füllel ellátott műanyag dobozban kapott helyet.

A doboz egyik oldalán kapott helyet a pisztoly és a céltábla, míg a doboz másik szárnyát lenyitva az optikai érzékelő elektronikáját és az elemtartót találhatjuk. Az érzékelőbe 2 db 4.5 voltos elemet kell beraknunk, amit gondosan rögzíthetünk is.
Természetesen a pisztolyba is kell elem, ami ha jól sejtem egy bottelep volt régen - ha tévedek biztosan lesz, aki kijavít.

A pisztolyon ezen kívül helyet kapott egy felhúzó szerkezet, egy ravasz és egy leszedhető burkolat, ami alatt az égő található. A felhúzó szerkezet pusztán nehezítés céljából került a játékra, mivel a rugós szerkezet az elsütéskor nehezíti a pontos célzást.
Természetesen van irányzék is a fegyveren, aminek beállítását akár módosíthatjuk is.

A játék úgy zajlik, hogy igyekszünk a céltábla közepére célozni, majd elsütjük a fegyvert. Ekkor felvillan az égő a fegyverbe, amit pontos találat esetén érzékel és jelez nekünk a gépben található szerkezet.
Sajnos elem hiányában ezt a játékot nem tudtam kipróbálni, de valószínűleg tökéletesen működik.

Igényesen kidolgozott játék, amit egészen biztosan előszeretettel használtak a kis pionírok. Mivel nagyon ritka, így nem is szívesen bántanám a szerkezetet benne, így ez a játék ebben a formában kerül majd kiállításra a majdani múzeumban.
Az értékére tippem sincs, mivel még hasonlóval sem találkoztam a külföldi aukciós oldalakon.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr410891892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása