Anker Saturn holdjáró
2016. június 05. írta: ToyaHSW

Anker Saturn holdjáró

saturn3.JPG

Az Anker cégnek több játékát bemutattam már a gyűjteményből. Ezek között megtalálható volt a Jupiter névre keresztelt rakétával felszerelt holdjáró is.
A mai napon a Jupiter testvérét a felderítésre szánt Saturn holdjárót szeretném bemutatni nektek.

Érdekes módon a Jupiter és a Saturn egy időben kerültek le az Anker gyártósoráról, de a Saturnból valamiért kevesebb darab maradt meg és jóval ritkábban akadni belőle működőképes példányra.
A gyártás amúgy 1985 és 1989 között folyt mint a két játék esetében és a Jupiterhez hasonlóan ebből a játékból is készült világoskék és jóval ritkább piros változat is.

A távirányító és az irányítás 100%-ban megegyezik a Jupiterével. A távirányítón található kar segítéségével egy fogaskerekes tengelyt mozgatunk, ami két irányba tud csúszkálni, így hajtva meg egy vagy mind a két kereket.
Ezen még egy nyomógombot és egy kapcsolót találhatunk a távirányítón. Az előbbi a dudát, az utóbbi pedig a világítást hivatott kezelni.

Az általam beszerezett példány nem volt igazán jó állapotban. Szerencsére egy kis takarítással sikerült életet lehelnem bele és a dobozát is (ami viszont tényleg gyalázatos állapotban volt) valamennyire rendbe tudtam hozni.
Ideiglenesen az antennát is pótoltam (ez majdnem minden darabról hiányzik), de a jövőben valószínűleg kap majd egy jobban kidolgozott darabot a jelenlegi helyett és talán a lámpák elé is rakok majd valamikor egy búrát.

Örülök, hogy sikerült beszereznem ezt a játékot is, így most az Anker Jupiter-Saturn duó mind a két darabja megtalálható a gyűjteményben.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr438781556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása