Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2016.6.hét
2016. február 08. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2016.6.hét

Nem kell aggódnotok ezen a héten sem feledkezem meg a Heti TOP5 régi játék rovatról, amiben a hazai aukciós oldalak kínálatát böngészem át nektek néhány jó áron megszerezhető különleges játékért.
Ezen a héten sikerült néhány olcsó és néhány kicsit drágább, de nagyon ritka játékot összegyűjtenem nektek.

Természetesen továbbra is várom a felajánlásaitokat legyen az régi játék vagy anyagi támogatás. A régi játékokért és az anyagi támogatásért cserébe a weboldalon és az elkészült múzeumban is szerepel majd a nevetek a felajánlott játékok alatt és egy külön falon is.

bf28_5_big.jpg

Lemezjáték búgócsiga - Az én gyerekkoromban hatalmas sláger volt a búgócsiga, amivel órákat tudtunk szórakozni. Tetszett a hangja és rengeteget versenyeztünk tesvéreimmel, hogy melyikünk pörgetése sikerül hosszabbra.
Most egy régi klasszikus darabot tudok a figyelmetekbe ajánlani, ami ráadásul még működik is. Ennek fényében az 1500 Ft-os ár egyáltalán nem is olyan sok érte.

1038_2_big.jpg

ITES Autodraha - A szocialista országok közül az NDK-ban és Csehszlovákiában készültek minőségi autópálya játékok. Ami az NDK-ban a Prefo volt, azt Csehszlovákiában az ITES gyártotta.
Érdekes módon általában az ITES változatok jóval ritkábban és ennek megfelelően drágábbak is. Most egy igazi régi darabot tudok a figyelmetekbe ajánlani, ami még fehér pályával, két Formula autóval, működő táviányítóval és tartalék alkatrészekkel vár benneteket.
Hab a tortán az eredeti doboz és a leírás, így érdemesnek tartom, hogy akár a 9680 Ft-os villámárért is lecsapjatok rá.

8e28_1_big.jpg

Régi sportjátékok - Az én gyerekkoromban hatalmas népszerűségnek örvendtek a sportjátékok, amikkel a barátaink ellen tudtunk játszani. Ilyen volt a rugós foci, a csocsó és a jégkoron is.
Most egy csomagban három ilyen játékhoz juthattok hozzá. Két jégkorong játék és egy kosárlabda várja az új gazdáját. Kettő játék még az eredeti dobozában pihen. Talán van köztetek olyan, akinek megér a csomag 6000 Ft-ot.

ad28_1_big.jpg

Régi játékautó csomag - Egy igazán érdekes csomagba botlottam bele a legnagyobb hazai aukciós oldalon. Ezúttal öt darab régi játékautót tudok a figyelmetekbe ajánlani. A játékok között megtalálható a felhúzható ITES Jeep, két darab viseletes Lemezárugyár által gyártott Jaguar (különböző festésekkel) és két kiváló állapotban megmaradt traffikos Porsche.
Jelenleg 3499 Ft-al benevezhettek, a 6500 Ft-os villámárnál záródó aukcióra.

0038_1_big.jpg

Presu Volga M21 - A végére tartogattam nektek az igazi csemegét, amit a komoly gyűjtők egészen biztosan értékelnek majd. Ez nem más mint a Presu által gyártott Volga M21-es távirányítós változata.
A játék 1963 és 1972 között volt gyártásban és ez a változat a távirányítójából adódóan gyaníthatóan még az első szériából származik. Karcmentes állapot, de sajnos az elemtartó rész hiányzik. Mivel ez már az a szint, amit nem játékra vásárolunk, azt hiszem ebből a szempontból lényegtelen az alkatrész hiánya.
Az aukció jelenleg 10.000 Ft-on áll, de gyanítom hogy sokkal magasabb áron talán majd új gazdára a játék.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr768371760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása