Anker PIKO Jupiter
2015. december 13. írta: ToyaHSW

Anker PIKO Jupiter

jupiter1.JPG

Mivel már ezer és egy éve nem volt távirányítós jármű, arra gondoltam hogy a bemutatást ezúttal egy ilyen géppel folytatom. Ezúttal egy Anker és később PIKO által gyártott klasszikus kerül sorra, ami nem más mint a Jupiter névre keresztelt űrjármű.
A játék összesen három féle változatban készült. A leggyakoribb a kék-világosszürke színekben pompázó gép, de készült még piros-szürke és kék-sötétszürke változatban is - ez utóbbi nagyon ritka.
Létezik egy hasonlóan felépítménnyel rendelkező radaros változata is a játéknak, ami Saturn néven került forgalomba - remélhetőleg egyszer egy ilyenre is sikerül majd szert tennem és bemutathatom majd nektek.

Ezúttal egy mivel egy klasszikus hernyótalpas gépről van szó az irányítás funkció a megszokott kormány helyett egy kar segítségével volt lehetséges. A gép tetején egy rakétakilövő található, amiben egy teljes értékű rakéta kapott helyet. Ha kiemeltük a kilövőállást, akkor a rakéta egy bizonyos pont után automatikusan kirepült a helyéről.
Sajnos a műanyagból készült rakéta sérülékeny és ráadásul veszélyes is volt egy kicsit, így szinte az elsők között tűnt el vagy semmisült meg a játék alkatrészei közül.

Az általam birtokolt darabhoz szintén nem tartozik hozzá a rakéta, de ez egyáltalán nem zavaró probléma. Szerencsére a játék tökéletesen működik és még a belül elrejtett fényforrás is mind a mai napig ellátja a feladatát.

Egy jó állapotú játék jelenleg olyan 100 eurós áron vásárolható meg az Ebay-en eredeti dobozában. Szóval ha van egy hasonló gép a birtokotokban, akkor azt érdemes megbecsülnötök.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr908168866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása