Norma Limuzin
2015. január 20. írta: ToyaHSW

Norma Limuzin

normalimo2.JPG

A távirányítós autók gyártásában az egykori szocialista blokkban vitathatatlanul az ITES és az Anker-Piko-Presu trió vitte a prímet. Természetesen más országokban is készültek kisautók, így itthon is a Lemezárugyárnak köszönhetően, valamint az egykori Szovjetunióban is.
A Norma cég számtalan távirányítós kisautóval leptek meg az egykori pionírokat. Nekem több általuk készített kisautó is a birtokomban van, így most bemutatom az elsőt, ami ráadásul szerepelt is a heti TOP5 ajánló rovatban.

Ez pedig nem más mint a GAZ, Csajka (mindenki ízlése szerint) limuzinja. Az egyértelműen amerikai vonalakkal rendelkező kisautó teljes egészében műanyagból készült. A megszokott Norma távirányítót kaptuk itt is, aminek megszokott tulajdonsága, hogy mára a kormánykerék az esetek többségében már csak részben van meg.
A kocsi belseje szépen kidolgozott és gondosan mintázott lemez, amit ezúttal teljes egészében szemügyre lehet venni az átlátszó műanyagból készült tetőnek köszönhetően.
Az orosz játékokra jellemző módon az elem itt is magában a járműben kapott helyet, ami egy kicsit bonyolultabbá tette a távirányítót, de a méretét viszont csökkentette. A 4.5 voltos elemmel működő gép motorja rendkívüli módon bírja az igénybevételt és az elmúlt évek sem tettek kárt benne. Lényegében még nem sikerült hibás vagy rossz Norma motorral találkoznom, ami valószínűleg a robosztus kialakításnak is köszönhető.

Az én példányom kiváló állapotban maradt meg csak némi takarításra és kenésre volt szükség, hogy bemutatható állapotba kerüljön.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr737090919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása