Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2015.4.hét
2015. január 18. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2015.4.hét

Akkor elérkezett a nap, hogy folytassam a múlt héten életre hívott sorozatot, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából próbálom nektek kicsemegézni a vásárlásra érdemes játékokat.
A kínálat hétről-hétre, sőt napról-napra változik, így érdemes gyakran szétnéznetek az oldalakon, mert könnyen ráakadhattok olyan kincsekre, amelyek elkerülik a hozzám hasonló gyűjtők figyelmét.

1f87_1_big.jpg

IGRA Hockey - Régi csoda játék, amiért gyerekkorunkban ölni tudtunk volna. A Csehszlovák IGRA gyártmánya, amit az eladó 4000 Ft-ért bárkinek odaad az eladó.
Szerintem ennyi pénzt megér egy jelenleg Ebay-en sem beszerezhető darabka történelem.

9e87_1_big.jpg

IGRA Felhúzós harckocsi - Ismét egy igazi ritkaság, ráadásul olyan állapotban, amilyenben ritkán marad meg játék. 
Az IGRA felhúzós harckocsija igazi ritkaságnak számít, az Aukro oldalán egy darabot találtam belőle sokkal rosszabb állapotban 700 koronás áron, az Ebay-en nyomát sem láttam. Ennek fényében úgy gondolom ajándék lehet a gyűjtők számára 3800 Ft-os fix árával.

1f87_1_big_1_.jpg

Norma távirányítós limuzin - Az orosz Norma gyár termékeiről már esett szó a blogban és a jövőben is visszatérő vendége lesz a lapnak a márka.
Ezúttal egy olyan autót ajánlok a figyelmetekbe, ami nekem már van, de még ebben az állapotban is érdemes a licit figyelésére. Ez pedig nem más mint a távirányítós Csajka vagy Gaz, ami az eladó leírása szerint működőképes és csak apróbb javításokra szorul.
Az első lökhárító pótlása a legnehezebb, de a legyártás sem okozhat komoly gondod egy félig profi számára.
Az 1 Ft-os kikiáltási ár pedig több mint figyelemre méltó.

4e87_1_big.jpg

Lemezárugyár Toldi traktor - Igazi ritkaság lett mára, pedig a 70-es években egyáltalán nem kíméltük az oviban. A felhúzós játék ritkán elérhető az aukciós oldalakon és akkor is horror magasságig kúszik fel az áruk. Valószínűleg a most eladásra kínált kicsit rozsdás és kicsit hiányos példány ára is jóval feljebb kúszik majd 5000 Ft-nál, de azért érdemes figyelemmel kísérnetek az árverést.

bc87_1_big_1_.jpg

Optik Montage - Az NDK-ban készült játék ára egyre inkább felfele kúszik. Sajnos ez annak is köszönhető, hogy a sok műanyag elemből álló játék az elmúlt közel 40 évet ritkán vészelte át egészben.
A most általam ajánlott példányból is hiányoznak elemek, azonban az ár ennek megfelelően lett kialakítva. Ha valaki gyűjtőként nem a tökéletességre, hanem a realizmusra törekszik, akkor ez a játék a 3000 Ft-os árával egészen biztosan megéri majd neki.

Mielőtt még az a vád érne, hogy csak egy oldalról válogatom össze a kínálatot, szeretném elmondani hogy minden esetben megnézem az OLX és a Jófogás oldalait is
Sajnos az utóbbi két oldalon az eladók egyre inkább elrugaszkodnak a valóságtól és elképesztő árakat kérnek borzasztó állapotban megmaradt játékokért is. Igyekszem ezért a leginkább pénzkímélő megoldásokat megtalálni a gyűjtőknek az ajánlat rovatban.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr337087065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fehérlapos 2015.01.19. 17:33:52

A hokis játékhoz még tartozott 4 db U alakú, gumis rozsdamentes acél fém izé, amivel 5-6 cm-re meg lehetett emelni a játékot a négy sarkába bedugva. Sajnos a játék hevében mindig kiesett valamelyik.
Az utolsó játék fantasztikus volt, mikroszkóp, távcső, 3D-s dianéző macis űrhajósokkal (amit órákig tudtam bámulni)

ToyaHSW 2015.01.19. 23:07:03

@Fehérlapos: Optik Montage nekünk is volt gyerekkorunkban, de természetesen elkopott, elveszett, nem foglalkoztunk vele.
Ma már azt mondom - hülye fejjel :)
süti beállítások módosítása