Érdekes Remco játékok
2024. február 22. írta: ToyaHSW

Érdekes Remco játékok

A Remco cégről mi itthon nagyon keveset hallottunk, pedig az amerikai piac egyik meghatározó szereplője volt a gyártó. Az alapító Isaac "Ike" Heller a háború végén a fel nem használt katonai felszerelésekből igyekezett szemezgetni, amelyeknek új felhasználási lehetőséget keresett.
Ez a felhasználási terület pedig a játékipar volt, ahol katonai rádiós felszerelések új életre keltek és a gyerekek örömére szolgáltak.
A Remco ezzel meg is alapozta a sikerét, amelyeket további újításokkal és újdonságokkal sikeresen fenn is tartottak. A Heller és Robbins által alapított cég a kor nagy újítói voltak és nem csak a játékok területén, hanem a marketingben is sok újat hoztak a játékiparba.
A Remco annyira komoly gyártóvá fejlődött, hogy még mérsékelten mindig jelen van a piacon, így nyugodtan elmondható, hogy az amerikai gyerekek hosszú évtizedeken át találkozhattak a cég által gyártott játékokkal.

Most én is hoztam nektek őt szerintem érdekes darabot, amit ha tehetnék be is szereznék. Lássuk is!

ivmubeltuk7.jpg

Space1999 Space Belt - Itthon Alfa Holdbázis néven futott a televízióban a sorozat, amelynek talán az első kettő szezonját követhettük végig.
Egy kultikus sci-fi volt a Space 1999, amit még talán mindig érdemes megnéznetek.
Természetesen ehhez a sorozathoz játékokat is gyártottak, amiben élen járt a Remco mint licenszbirtokos. A Space Belt készletben benne volt egy óra, egy öv, egy kábítófegyver és egy nyomógombos, villogó lámpa is.
Akkoriban ez egy nagyon vagány készlet volt, manapság pedig egy több szempontból is kultikus régiség.

e611d852c499d40fbc85f252eadbcc16.jpg

Dick Tracy Wrist Radios - Ne gondoljátok, hogy az amerikai gyerekeknek nem volt a mienkhez hasonló vezetékes telefonjuk. Persze, hogy volt csak a kidolgozás volt egy kicsit más és olyan hős neve alatt futott a játék mint Dick Tracy.
A vezetékes beszélős játéknak az egyik felén voltak megtalálhatóak a gombok, míg a másik fele egyszerű vevőként funkcionált.
A két eszközt vezeték kötötte össze és elem kellett a működtetéshez. Ugye, hogy mennyire ismerős ez nekünk is?

3379e0970500d246c2b4bf85c016ead5.jpg

Firebird 99 Sport Car - Szinte minden fiú szereti az autózást és már gyerekként is a szüleit utánozza vezetés közben. A Remco fejlesztői ezen felbuzdulva gyakorlatilag egy kezdetleges cockpitet készítettek a gyerekeknek, amiben minden fontos elem megtalálható volt.
Volt kormány, műszerek, visszapillantó, ablaktörlő és világítás is. A tökéletes működtetéshez elemre volt szükség, de azért szerintem a gyerekek elem nélkül is szívesen tekergették a játék kormányát.
A kidolgozás elképesztő, azonban sajnos az évek alatt viszonylag sok játék ment tönkre. Ezért manapság már egy 250-300 dollár közötti áron kapható játékról van szó.

s-l1600_6.jpg

Remco Caravelle - Egy igazán érdekes rádió adóvevő készülék, ami szintén gyerekeknek készült. A játék 1965-ben került a boltok polcaira és azonnal sikert akaratott, ugyanis a gyerekek az eszköz segítségével akár egymással is felvehették a kapcsolatot nagyobb távolságról is.
A formaterv telitalálat és a kidolgozás is csillagos ötös. Van itt morzeíró és mikrofon is, ami szintén a készlet részét képezte.
A játékból viszonylag sok megmaradt, ezért az ára sem annyira elborzasztó, de szerintem egy igazán érdekes Remco játék volt a Caravelle.

official-star-trek-spock-helmet-1976_1_f7e7f47cc2380df1db919da3962d45f8.webp

Star Trek Helmet - Egy igazi érdekesség a műanyag játékok hőskorából. Ezúttal is egy komoly sorozathoz kapcsolva. A Star Trek a gyerekek kedvence is volt, így szinte természetes volt a Remcotól hogy Star Trek sisakokkal is jelentkezik.
Ezek közül a sisakok közül az egyik a Spock sisak volt, ami fényt és hangot is adott ki magából.
Egy igazi érdekesség volt, amihez szerencsére még ma is hozzá lehet jutni 25-30.000 Ft közötti áron. Persze az eredeti sorozat idejében megjelent Star Trek Astro Helmetért jóval többet kell leszurkolni.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr218337081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása