Bison lendkerekes busz
2017. augusztus 25. írta: ToyaHSW

Bison lendkerekes busz

bison_bus1.JPG

A mai napra is tartogattam nektek egy érdekes játékot. Illetve a játék maga annyira nem érdekes, azonban mivel itthon lényegében csak ez az egy jármű ismert igazán a sorozatból, arra gondoltam, hogy az MSW által gyártott Grip sorozatot mutatom be nektek a Bison nevű buszon keresztül.

Az MSW az egyik nagy játékgyár volt az NDK-ban. A VEB Metallspielwaren Weimar mint ahogy a neve is mutatja fémjátékok gyártásával foglalkozott leginkább.
A nevükhöz fűződik a Mammut és a Bison sorozat, de a távirányítós Omega játékok és néhány manapság már különösen értékes kisautót (Barkas B1000, Multicar M22, T172 markoló) is gyártottak.

Ezúttal azonban a Bison GRIP sorozatra koncentrálunk. Ez a sorozat kitalált teherautókból és buszokból állt. A teherautó kínálatban megtalálható volt a létrás tűzoltóautó, a kukásautó, a tartálykocsi, de kamionokból és tandem pótkocsival szerelt teherautókból sem volt hiány.
A kitalált szériában buszok is helyet kaptak. Az egyik egy kisebb méretű busz volt, míg a másik a most bemutatásra kerülő távolsági busz volt.

Természetesen a színek változatosak voltak és néhány kocsira még matricák is kerültek. A buszt piros, sárga, narancssárga és zöld színben is gyártották.
Az utastér lemezből lett kidolgozva és gondosan ellátták megfelelő grafikával. A játék felső része műanyagból készült, míg az alváz a lendkerékkel fémből került kidolgozásra.
Az alvázon szépen nyomtatva valódi alvázat imitáló minták találhatóak, valamint egy hatalmas Bison felirat. Az első és hátsó lámpák, valamint a szellőzőrács szintén egy fémlemezre nyomtatva látszik a buszon.
A busz első részén a műanyagon egy dombornyomott BISON felirat is helyet kapott, de a figyelmes szemlélő még a GRIP nevet és logót is megtalálhatja a játékon.

Viszonylag részletesen kidolgozott kisautó, aminek átlátszó tetőablaka és ajtaja is van - azonban ez utóbbi nem nyitható.
A függőlegesen elhelyezett lendkerék kicsit szokatlan módon ezen a járművön az első kereket hajtja meg. A lendkerék ennek a megoldásnak köszönhetően egy kicsit bele is ér az utastérbe, de ez egyáltalán nem zavaró.
A megszokott német precizitással működik az egész lendkerekes megoldás még most is.

A hozzám került példány egy nagyobb csomagban érkezett, többek között a Plasticart Ferrarival. Mivel abban a csomagban nagyon kevés volt a makulátlan állapotú játék, így a BISON busznak is hiányzott egy kereke.
Szerencsére már megtanultam, hogy soha semmit nem szabad kidobni, így az alkatrészek között találtam egy hasonló kereket, amit gyorsan fel is raktam. Ennek az apróságnak köszönhetően a busz ismét üzemképes és hadra fogható.

Remélem majd a többi NDK lendkerekes játékkal együtt ezt is lehetőségetek nyílik majd kipróbálni a múzeumban.
Addig pedig maradnak a megszokott képek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3312778754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása