Szovjet lemez buggy
2017. augusztus 22. írta: ToyaHSW

Szovjet lemez buggy

leningradbuggy1.JPG

A már többször említett játékcsomagban érkezett hozzám a ma bemutatásra kerülő szovjet lemezjáték. A viszonylag feltűnő Bugyy már az első pillanatban elnyerte a tetszésemet.
A hátsó részén cirill betűkkel a Leningrád felírat olvasható, míg a motorháztetőn a rajtszám alatt egy 'Baggi' feliratot lehet látni.

A valószínűleg Leningrádban készült játéknál nem vesződtek túlságosan sokat a részletekkel. A karosszéria egyetlen lemezből lett kialakítva, amire az ülőlap és a bukókeret került fel. A szélvédő helyén szintén egy vastag drótból hajlított keret kapott helyet.
Az alváz hasonlóan egyszerű, azonban a kerekek viszonylag szépen és részletesen kidolgozottak.
Mivel sem lendkerekes, sem pedig felhúzós szerkezet nem található benne, így arra gondolok hogy ez egy egyszerű lemezből készült homokozóban vagy utcán kiválóan használható játék volt.

Az anyag választás amúgy tökéletesen sikerült. A kocsi tengelyei teljesen egyenesek, a műanyagból készült kerekek is kiválóan állták az idő próbáját, sőt még a karosszéria és a festés is igazán jó minőségűnek tűnik.

A játék egyetlen hiányossága az elveszett kormány volt, de mint láthatjátok ezt sikerült pótolnom. A mai napig beszerezhető ez a játék, igaz a nagyobb aukciós oldalakon 10-15 eurót kell leszurkolni értük.
Örülök, hogy ilyen stílusú játékból is egyre több van, így lesz majd lehetőség kipróbálni minden a múzeumban.
De addig maradnak a megszokott fotók.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr7312771374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása