Lendkerekes Ford Taunus
2017. május 26. írta: ToyaHSW

Lendkerekes Ford Taunus

taunus5.JPG

Ha Lemezárugyáras játékokról ejtek szót, akkor nem szabad elmenni a hatalmas gyár lendkerekes autó mellett sem, amelyek meghatározó részét képezték gyerekkorunknak.
Elég csak a mentőautóra, a rendőrségi kocsira, az apócska Fiat 600-asra vagy a most bemutatásra kerülő Ford Taunusra gondolnotok.

Persze a 60-as években gyártott Ford Taunusig hosszú út vezetett míg a bakelitből és gumiból készült autókat leváltotta a sokkal egyszerűbben és olcsóbban gyártható műanyag.
Lényegében a most bemutatásra kerülő Ford Taunus egy sorozat darabjának is tekinthető, amelyben olyan autók voltak mint az Opel Caravan, a Fiat 600, a Mercedes Benz 220 (CW 133, Disel 7 ), a Citroen DS, a Fiat 1800, a BMW 700, a VW Bogár, a Trabant, a Lada, a Skoda vagy a már említett rendőrségi és mentő autó.

A Ford Taunus a megszokott lendkerekes játék volt, amit természetesen több színben is meglehetett vásárolni. A gyártás 1963-ban indult meg, erre utal a CH-19-63-as rendszám is az autókon.
A műanyagból készült autó készült fehér, világoskék, sötétkék, fekete, zöld, sárga és piros színben is.
Az első sorozaton még a hűtőrács, a lámpák, a kilincsek is fémből készültek, míg a későbbi változatokon ezek már a műanyagba lettek beleöntve.

Igazából nem nagyon gyűjtöm a Lemezárugyáras játékokat, amikor egy-egy darab szembe jön jó áron, akkor igyekszem lecsapni rá, de nem minden áron és nem minden pénzért.
Ez a Ford Taunus is így került hozzám több más játékkal együtt, amelyek közül a régi műanyag játékokat már bemutattam nektek. Sajnos az egyik gumija hiányzott és a lendkerék sem akart igazán működni, így kénytelen voltam egy kicsit kezelésbe venni.
Bár mostanság kevés az időm, azért sikerült időt szakítanom egy alapos takarításra, kenésre és a hiányzó gumi is pótolva lett (persze nem eredeti darabbal, de addig az általam alkalmazott megoldás is megteszi.
A kocsi belső tere nincs kidolgozva, így az ablakon bepillantva láthatóvá válik az álló helyzetben elhelyezett lendkerék.

A tisztításon kívül nem bántottam, így mint láthatjátok elég szép állapotban maradt meg. Ráadásul ez a változat még a régebbi sorozatból való.

Az értékét nehéz korrekten megbecsülni, mivel a Lemezárugyáras játékok árai hétről-hétre változnak a kereslet fényében. Szuper állapotban, dobozzal olyan 6-8000 Ft-ért kelnek el hasonló játékok.
Ha nektek is megfelel a használt, játszott változat, akkor ahhoz szerencsés esetben 5000 Ft körül hozzájuthattok.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr5712543287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mpl 2017.05.29. 08:20:56

A rozsda eltávolítására a fémrészt tedd egy éjszakára Coca Colába, szépen letörölheted a rozsdát és a többi rész nem sérül. Volt, amit két napig tartottam benne, néha cserelve a colát.
Én sem hittem el, de tökéletesen működik!
süti beállítások módosítása