PIKO Puch G távirányítós autó
2016. október 20. írta: ToyaHSW

PIKO Puch G távirányítós autó

puch1.JPG

Ezúttal ismét egy távirányítós autót szeretnék bemutatni nektek a gyűjteményből, amit a PIKO cég készített. Ezúttal a Puch G került sorra, amit inkább Mercedes G néven ismerünk manapság.
A PIKO cég az 1:15-ös méretarányban készülő terepjárót 1985 és 1989 között gyártotta. Több gyártmányhoz hasonlóan ez az autó is több változatban készült.

A hagyományos fehéren kívül egy Safari változat is megvásárolható volt a boltokban számtalan apró kiegészítéssel és rádiós irányítással. A kerekek elektromosan mozogtak és az autó két féle sebességgel is tudott haladni.
Az egyszerű fehér változat természetesen a klasszikus drótos távirányítást kapta a mindenki által nagyon jól ismert távirányítóval, amin helyet kapott a kormányzás, a haladás két gombja és a duda is.
Az autók nyitható oldalsó és hátsó ajtóval voltak felszerelve és a belső tér is igényesen kidolgozva várta a gyerekeket. A gyárban még arra is figyeltek, hogy a váltókar mellett a terepfokozat váltója is megtalálható legyen a fülkében.

A gyűjteményben a hagyományos fehér változat található meg, ami természetesen működőképesen, de kicsit hiányos távirányítóval várja, hogy kézbe vegyétek.
Az oldalsó ajtók nyílnak, de a hátsó ajtó sajnos ezt a funkcióját már elvesztette. Így járt a hátsó ajtóra gyárilag felszerelt pótkerék is, ami az elmúlt 30 évben valahogy elkopott az autóról.

Természetesen a többi régi távirányítós autóhoz hasonlóan ehhez is hozzájuthattok mind a mai napig. Az Ebay-en keresztül vásárolva olyan 40 eurós+posta, míg a hazai kínálatot böngészve egy erősen hiányos változatot olyan 8-9000 Ft körül tudtok beszerezni.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2611825441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása