PIKO MARS Muldenkipper távirányítós hernyótalpas dömper
2016. augusztus 17. írta: ToyaHSW

PIKO MARS Muldenkipper távirányítós hernyótalpas dömper

marskipper9.JPG

Az oldal látogatói számára nem titok már, hogy a PIKO gyár általában a fiúknak ontotta magából a különböző játékokat. A műanyag távirányítós vagy lendkerekes autók pedig mára igazi klasszikussá váltak.
Ezúttal a VEB PIKO Sonnebergnél készült MARS Muldenkippert szeretném bemutatni nektek.

A MARS Muldenkipper és testvérjátéka a MARS Kran 1975 és 1980 között volt gyártásban. Ennek köszönhetően a kisfiúk akár egy komplett építkezést alkothattak fejben a hernyótalpas gépek segítségével.
A dömper felépítése hagyományosnak mondható, az alváz és a kerekek nagyon sokban hasonlítanak más PIKO által gyártott távirányítós gépekére, míg a hernyótalp lényegében csereszavatos bármelyik PIKO játékéval.

Érdekesség, hogy míg a darus változat összesen narancssárga színben készült, addig a dömpert gyártották narancssárga, piros és meggypiros változatban is.
A fülke kidolgozása nincs túlbonyolítva. A szépen kidolgozott műszerfalon kívül egyetlen tűzoldó készülék található rajta. Nem kell csodálkozni rajta, de még az átlátszó plexi ablakokat is lespórolták a játékról - gondolom anyagtakarékossági okokból.
A távirányító semmiben nem tér el a PIKO által alkalmazott megoldástól. Egy kar helyezkedett el a távirányító oldalán, aminek mozgatásával határozhattuk meg, hogy a dömperünk jobbra, balra vagy egyenesen haladjon. Ezen kívül még két gombbot találhatunk a távirányítón, amivel az előre-hátra irányok között tudunk választani.
A billencs részt egy kar segítésével lehetett mozgatni, ami a jármű oldalán kapott helyet..

A játékra néhány éve akadtam rá a legnagyobb hazai aukciós portálon. Felkeltette figyelmemet a kiváló állapotban megmaradt eredeti doboz és a tökéletes állapotban megmaradt játék.
Természetesen működőképesen kaptam. Összesen egy kis kenést kapott a motor és az irányításra szolgáló bowden, de ennyi is elég volt hogy tökéletesen tegye a dolgát.

Remélem egyszer sikerül majd egy MARS Kranra is szert tennem, amiből viszonylag ritkán akadni itthon épségben és hiánytalanul megmaradt darabra.
Persze lehetetlen nincs, így remélem amikor a játékok bemutatkoznak majd nektek, akkor már mind a kettő távirányítós munkagép kipróbálására lehetőségetek lesz.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9710423452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása