Óraműves kínai játékautó
2016. március 18. írta: ToyaHSW

Óraműves kínai játékautó

ms827a.JPG

Egy újabb játékot tudok bemutatni nektek, amit Cságoly Tamás ajánlott fel a gyűjteménybe. Ezúttal a bőséges kínálatból a kínában gyártott óraműves szerkezettel ellátott, felhúzós lemezautóra esett a választásom.
A könnyebb beazonosítás kedvéért a hozzáértőknek leírnám a játék számát is, ami MS827.
A kocsi tökéletes állapotban az Ebay-en eredeti dobozával olyan 45-50.000 Ft-ért szerezhető meg.

A Tamás által felajánlott gépnek sajnos az eredeti doboza már nincs meg és az ablakok és az utas is hiányzik belőle. A szélvédőket valószínűleg pótolom majd, de az utas pótlására kevés az esély (bár szerintem ezt is megpróbálom majd).

A kocsi működési elve rettenetesen egyszerű és mégis különleges. A felhúzós kisautókhoz hasonlóan a hátsó kerékre elhelyezett óraművet kell a kocsi aljára felszerelt kulccsal megfeszítenünk. Az autót ezt követően lerakhatjuk a földre, ami automatikusan el is indul.
Ekkor szembesülhetünk a kisautó különlegességével, hogy az első kerekek és mozgásba lendülnek, aminek köszönhetően az autó jobbra-balra halad elég véletlenszerű vonalon. Ennek a kipróbálására természetesen nagy hely kell, mert másképp a kocsi mindig bútornak ütközik.
A másik érdekessége a kisautónak, hogy bár a felhúzókulcs leszedhető, de a kialakításnak köszönhetően akár rajta is hagyhatjuk a felhúzó szerkezeten, mivel a mozgást és a játékot egyáltalán nem akadályozza majd.

A játék egy apróbb tisztításon és kenésen esett át eddig, de mint említettem elképzelhető, hogy a figurát és az ablakokat is pótolom majd.
Mivel a gyűjtemény újabb nagy becsben tartott darabjáról van szó, úgy gondolom ennyi figyelmet mindenképpen megérdemel ez az 1960-ban gyártott kisautó.

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr258493478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása