Két soros görkorcsolya
2015. augusztus 12. írta: ToyaHSW

Két soros görkorcsolya

dsc_0102.JPG

A mai napon a 70-es, 80-as évek egyik klasszikusát, a cipőre csatolható állítható méretű görkorcsolyát szeretném nektek bemutatni. Sajnos a gyártót nem tudom, de gyaníthatóan valahol Csehszlovákiában készülhetett ez a játék.
Sok gyerek nyári szórakozását szépítette meg ez a játék, ami egészen biztosan szimpatikus volt a szülőknek is, mivel állítható méretének köszönhetően több évre le volt a görkorcsolyáról a gond.
A váz rendkívül nehéz lemezből lett kimunkálva, amihez az alsó részen a két tengelyre helyezett négy kerék, felül pedig a bőrből készült csatok kapcsolódtak.

A műanyag kerekek rendkívül jól bírták a terhelést, azonban a hangja ennek köszönhetően borzalmas volt. A kövek, repedések komoly akadályt jelentettek ennek köszönhetően a görkorcsolyának. Ennek eredményeként gyakran lehorzsolt térddel és könyökkel állítottunk haza.
Több féle változatban és színben is létezett ez a klasszikus játék. Volt olyan, amelyiknél a láb első részét fűzős megoldással kellett rögzíteni és volt amelyiken csattal. A lábunk kímélése egy vékony szivacsréteg feladata lett volna, de mondanom sem kell, hogy ez általában nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.

Az általam birtokolt változat az elől-hátul kapcsos megoldású. A gyűjteményembe sok más játékkal együtt Aranyi Zoltánnak köszönhetően került be.

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr517702218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása