Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.44.hét
2024. október 27. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.44.hét

Ezen a héten sem marad el a megszokott Heti TOP5 régi játék rovat, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem érdekes és különleges darabokat a figyelmetekbe ajánlani.
Szerencsére ismét találtam olyan játékokat, amelyek mind a gyűjtők, mind pedig a nosztalgiázók számára érdekes lehet.
Tartsatok velem ezúttal is!

polar-2-regi-lemez-auto-e1cc_1_big.jpg

Polar 2 - Az MSB a 70-es években az NDK egyik nagy játékgyártójának számított. A játékok lemezből készültek és gyakorlatilag a játékpalettát teljesen lefedték.
Ezek között a játékok között volt megtalálható a Polar 1 és Polar 2 expedíciós jármű is. A Polar 1 egy viszonylag ritkább darab, de manapság már a Polar 2-re is hosszas keresgélés után lehet rátalálni kedvező áron.
Most hoztam nektek egy szebb állapotban megmaradt darabot, amiért mindössze 18.000 Ft-ot kell fizetnetek.

tomy-japan-soccer-retro-video-jatek-32cc_1_big.jpg

TOMY Soccer - Akik követik már egy ideje a blogot azok tudhatják, hogy a TOMY játékok a kedvenceim közé tartoznak. A TOMY Electronics a 80-as években nagy lendülettel elkezdett elektromos játékokat gyártani, ami természetesen hatalmas siker is lett.
Ebben az időszakban készült többek között a ledes technológiát alkalmazó TOMY Soccer is, ahol egy focimeccsbe kapcsolódhattak be a gyerekek.
Sajnos infó nincs a játék működéséről, de én azt valószínűsítem hogy nincs komolyabb baja. Szerencsére egészen olcsón hozzájuthattok a játékhoz, hiszen az eladó 6500 Ft-ról indította az aukciót.

retro-jatek-kisvonat-62cc_1_big.jpg

Vulcan kisvasút - Az NDK játékgyártás egy újabb remekét ajánlom a figyelmetekbe. Az egykori Anker gyártotta az óraműves szerkezettel szerelt Vulcan kisvasutat, amihez a mozdonyon kívül vagonok és sínek is tartoztak:
A fiatalabb korosztály számára készült játékban egy egyszerű körpályán ment körbe a szerelvény, de bevezetőnek akkoriban ez is elég volt.
A szép állapotban megmaradt játék 1 Ft-os árral került licitre.

louis-marx-tuzolto-parancsnoki-auto-anglia-32cc_1_big.jpg

Louis Marx Fire Chief - A Louis Marx név itthon nem sokat jelent, pedig a játéktörténelem egyik legismertebb gyártójáról van szó. A Louis Marx hosszú éveken keresztül volt meghatározó szereplője a piacnak és sok nagyszerű játékot köszönhetnek a cégnek a gyerekek.
Ilyen volt többek között ez az óraműves szerkezettel szerelt kabrió is, ami a tűzoltóságos vonalat erősítette.
Egy igazi különleges darab, amiért az eladó minimum 20.000 Ft-ot szeretne kapni.

blizzard-versenyauto-gdr-dobozos-70-es-evek-e1cc_72_big.jpg

Blizzard kisautó - Ismét egy NDK-ban gyártott játékot hoztam nektek. Ezúttal az MSW által készített Pull Back & Go szerkezettel szerelt Blizzard buggyt ajánlom a figyelmetekbe.
A kisautó számtalan változatban, a legkülönfélébb színekben került forgalomba. Jellemzőjük volt, hogy nagyon sok műanyag alkatrészt tartalmaztak az autók, amelyek egy része persze el is veszett az évek alatt.
Ebben az esetben sincs ez másképp, de most legalább a doboz megmaradt.
Már csak ezért is lehet érdekes a kisautó a gyűjtők számára. A licit 3490 Ft-ról indul!

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2718716490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása