Érdekes Buddy L játékok
2024. szeptember 19. írta: ToyaHSW

Érdekes Buddy L játékok

Ahogy megszokhattátok már igyekszem hetente egy napot régi játékgyártók egykori érdekes játékainak bemutatására szánni. Nem lesz ez másképp ezúttal sem, amikor az ismert és egykoron nagyon kedvelt Buddy L játékaiból válogattam nektek.
Ezúttal is öt olyan játékot mutatok be nektek, amelyek nekem nagyon tetszenek és szívesen fogadnám őket a gyűjteménybe.

Tartsatok velem ezúttal is és nosztalgiázzunk együtt!

accec97e0fdc00046fc443fcdb67cf3a.jpg

A képeken a T.V. Space Patrol autót láthatjátok. Az utastérben egy kamerás ember kapott helyet a lendkerekes járműben, ami igazán futurisztikus formával rendelkezett.
Persze a készítés idején a 60-as évek elején még elég merészen száguldott a tervezők fantáziája és igazán érdekes és még mai szemmel is szép dolgokat alkottak. Persze az alap adott volt, hiszen a játék kísértetiesen emlékeztet az 1961-es  Cadillac Cyclone koncepciójára.
A játék természetesen lemezből készült és a festés szerintem kifejezetten szép lett.
Manapság már igazán ritkának számít a Buddly L ezen játéka.

c41aa798ebff8750eb616b8a8536dec2.jpg

A képen látható Space Patrol Car szintén egy érdekes darab. Valószínűleg egy hagyományos autót festettek és dekoráltak ki a kor sci-fi vonalának megfelelően.
Egy bolygókerekes játékautóról van szó ezúttal, ami természetesen lemezből készült. A kocsi extrája a sofőr előtt villogó fegyver volt, amit már a dobozon is hirdettek egykoron.

vintage_antique_space_car.jpg

Ismét egy igazán érdekes Buddy L jármű, ami számtalan dolgot tudott. Persze ez majdnem minden bolygókerekes járműnél így volt.
Itt a jármű ülésében egy robot volt megtalálható, ami elég szürreális látványt nyújtott. Ezen kívül a játékon volt egy forgó radar, valamint egy fúvóka is, ami a Lemezárugyár játékához hasonlóan egy labdát emelgetett a levegőbe.
Érdekes és különleges darab volt, ami mára gyakorlatilag beszerezhetetlenné vált.

s-l1200.jpg

Ha a Buddy L nevet halljátok sokan, akkor szinte természetes módon a különböző teherautók ugranak be. Ezen a területen alkotott igazán különleges és szép darabokat a gyártó.
Már a kezdetek kezdetén is érdekes teherautókat készítettek és ez később sem változott meg. A sok gyönyörű darab közül többek között ez a trailer tetszett meg nagyon, ami pótkocsijával, mozgatható felső szintjével igazi különlegesség volt a maga idejében.

s-l1200_1.jpg

A 90-es években sem állt le a Buddy L a játékok gyártásával és természetesen teherautók is készültek náluk. A fiúk egészen biztosan kitörő örömmel vették a kezükbe a trailert, aminek a vontatmánya az űrrepülőgép volt.
Most gyorsan átsiklunk a méretarányok felett, hiszen ez csak egy gyerekjáték volt.
A felépítés és a kidolgozottság egészen jó lett és a járművel szívesen is játszottak a gyerekek, ma pedig a gyűjtők féltett kincse a teherautó.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6318495218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása