Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.33.hét
2024. augusztus 11. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.33.hét

Ha vasárnap, akkor a megszokott ajánló rovattal várlak benneteket az oldalon. Ezúttal ismét szétnéztem a legnagyobb hazai aukciós oldal kínálatában érdekes régi játékok után kutatva.
A szerencse ezúttal is mellém szegődött és találtam is szebb darabokat, amelyekre akár nektek is érdemes lehet lecsapnotok.

Tartsatok velem ezúttal is és nosztalgiázzunk együtt!

retro-logikai-jatek-ordoggolyo-03bc_1_big.jpg

Ördöggolyó - Egy hazai fejlesztésű logikai játékkal indítom az ajánló rovatot, amit a hazai kisipar készített. Az Ördöggolyó egy logikai játék volt, ahol persze elengedhetetlen volt a megfelelő kézügyesség is.
A játék lényegében félkörökből állt, amit ügyesen egymásba illesztve egy golyót kaptunk eredményként, ami kellően stabil és merev volt.
Az összerakás elsőre nem volt éppen egyszerű feladat, de idővel a gyerekek kitapasztalhatták a megfelelő sorrendet és akkor már rövidebb idő alatt is kirakható volt a játék.
Ez most egy eredeti csomagolásban megmaradt darab, amiért az eladó 3500 Ft-ot szeretne kapni.

lemezarugyar-63bc_8_big.jpg

Elektromos rendőrautó - Folytassuk a sort egy újabb hazai játékkal. Ezúttal a Lemezárugyár bolygókerekes szerkezettel ellátott rendőrautóját ajánlom a figyelmetekbe.
A játék itthon hatalmas sikert aratott, amiben valószínűleg az is szerepet játszhatott hogy ez gyakorlatilag egy japán játék 100%-os másolata volt.
Mivel a játék azért nem volt egy olcsó darab, így kicsit kevés is maradt meg belőle mára. Az eladó szép állapotú darabért most 40.000 Ft-ról indul a licit, de az én gyanúm szerint ezt valószínűleg kikiáltási áron is eltudjátok majd hozni egy kis szerencsével.
Érdemes lenne megmenteni az itthon készült lemezjátékot.

retro-kapcsolj-gyorsan-minerva-magyar-tarsasjatek-60-s-evek-f3bc_1_big.jpg

Kapcsolj gyorsan! - Folytassuk a sort egy hazai készítésű társasjátékkal a 70-es évekből. A Minerva gondozásában megjelent Kapcsolj gyorsan! egy kérdés-felelek társasjáték volt, ahol különböző témákban kellett helyes válaszokat adni a gyerekeknek.
Egy igazi műveltségi játék volt, ahol a gyerekek a tudásukról adhattak tanubizonyságot.
A most eladásra kerülő darab nagyon szép állapotban maradt meg, így érdemes lehet elgondolkodni a 3490 Ft-ért kínált játék megvásárlásán.

regi-retro-vintage-gama-muanyag-lemez-jatek-lendkerekes-tuzolto-auto-hianyos-93bc_1_big.jpg

GAMA tűzoltóautó - Egy klasszikus lendkerekes GAMA játékot hoztam nektek. A tűzoltó felépítménnyel szerelt játékautó bár nem hiánytalan, de rendkívül szép állapotban maradt meg.
Vannak részletek rajta, amelyek viszonylag egyszerűen javíthatóak, de akár ebben az állapotban is remekül mutathat egy gyűjteményben.
A játékért az eladó 4900 Ft-ot szeretne kapni.

retro-regi-asztali-rugos-foci-tartalek-jatekosokkal-eredeti-dobozaban-sport-jatek-1ft-nma-53bc_1_big.jpg

Rugós foci - A rugós foci az a játék, amit nem kell bemutatni azoknak, akik a 70-es években voltak gyerekek. A rendkívül egyszerű táblás játékban a rugós figurák ügyes mozgatásával kellett az ellenfél kapujába találni a fém labdával.
Most egy egészen szép állapotban megmaradt darabon akadt meg a szemem. A játékból a golyó és a két kapu hiányzik, de ettől függetlenül egészen használható állapotú darabnak tűnik.
A hiányok pótlását követően pedig valószínűleg újra hadra fogható lesz a 301 Ft.-os liciten álló játék.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2518464573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása