Műanyag CB rádió kicsiknek
2024. április 16. írta: ToyaHSW

Műanyag CB rádió kicsiknek

img_2660.JPG

Néha a szocialista játékgyártás egészen érdekes és elképesztő dolgokat tudott produkálni. Egészen vacak, silány, ötlettelen kacatokat igyekeztek a gyerekekre rásózni.
Ebben élen járt általában a kisipar, akik gyakorlatilag mindenből is igyekeztek pénz csinálni érthető módon.
A silány termékekkel legtöbbször a trafikok kínálatában vagy a vásárokon találkozhattak a szülők, akik a gyerekek nyafogásának engedve vásárolták meg sokszor a messze túlárazott termékeket a gyerekeknek.

Ennek az egyik ékes példáját osztom ma meg veletek, ami nem lesz más mint egy aprócska CB rádió utánzat.

A játék gyakorlatilag egy aprócska műanyag doboz, ami szerintem eredetileg teljesen más céllal készülhetett csak valakinek a fejéből kipattant egy ötlet és így készült belőle gyerekjáték is.
Szóval az egész játék egy 5.5x4x2 cm-es méretekkel rendelkező zöld műanyag doboz, ami az elkészítés során gondosan le is ragasztottak, hogy a gyerekek nehogy feltudják azt nyitni.
A műanyag dobozka tetejére raktak egy aprócska furatot, amibe egy műanyagból készült antenna került, amit a gyerekek kedvük szerint húzhattak ki vagy tolhattak be.

Hogy a gyerekek tudják, hogy mit is tartanak a kezükbe, matrica is került a játékra. Persze itt sem kell komoly dolgokra gondolni. Az egyik oldalra egy kislány került, aki a kezében fogja a rádiót, míg a másik oldalra egy CB rádió rajzát helyezték el a papír alapú matricán.
Az egész játék 'ízléses' zöld színt kapott.

A gyerekek hiába kerestek volna gombokat vagy bármi extrát a játékon, sajnos nem találhattak. Persze ez a kisebbeket egészen biztosan nem zavarta különösebben, hiszen nekik ebben a formában is remekül megfelelt a játék.

Általában egy komolyabb képözönt szoktam rátok zúdítani a játékok bemutatójakor, de most ismét feleslegesnek érzem a sok képet.
Persze az aprócska műanyag játékot majd a kezetekbe foghatjátok amint lehetőség nyílik rá, de addig marad a bemutatásra szolgáló fotó ezúttal is.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr918382721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása