Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.12.hét
2024. március 17. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.12.hét

Ha vasárnap, akkor az oldalon a megszokott ajánló rovattal találkozhattok amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem jó áron megvásárolható régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Ezúttal is szétnéztem a felhozatalban és találtam néhány igazán érdekes játékot, amire érdemes lehet a gyűjtőknek lecsapni.

Tartsatok velem ezúttal is és nézzük meg mire is akadtam rá!

lemezarugyari-lemezarugyar-helikopter-allomas-428c_1_big.jpg

Helikopter állomás - A Lemezárugyár számtalan klassz játékot készített, amelyek persze akkoriban nem tartoztak feltétlenül az olcsó kategóriába.
Ilyen különleges játék volt az óraműves szerkezettel szerelt Helikopter állomás is. A feladat annyi volt, hogy a helikopterrel felvegyük az autókat tartalmazó raklapokat és máshova lerakjuk őket. A játék kellően összetett volt és a gyerekek nagyon élvezték (már aki megkapta ezt a játékot gyerekként).
Sajnos rövid ideig volt gyártásban ez a lemezjáték és bizony elég gyakran el is romlott. Ezért is különleges ez az eredeti dobozos darab, ami kiváló állapotban maradt meg.
A játékért a licit jelenleg 90.000 Ft-on áll.

gazdalkodj-okosan-retro-regi-tarsasjatek-e18c_1_big.jpg

Gazdálkodj okosan! - Ezt a társasjátékot egészen biztosan mindenki ismeri. Hosszú éveken át gyártották egyre újabb formában és fokozatosan átalakított táblával.
Ezúttal még az első változatot tudom a figyelmetekbe ajánlani, ami megmosolyogtat majd benneteket az árakkal. A játék egészen szép állapotban maradt meg, ami fontos lehet a gyűjtők számára.
Az eladó 11.999 Ft-ot szeretne kapni a társasjátékért.

takarekoskodj-retro-regi-tarsasjatek-e18c_1_big.jpg

Takarékoskodj! - Ha már volt egy Gazdálkodj okosan! társasjáték, akkor nem szabad elmenni a testvérnek szánt Takarékoskodj! mellett sem. Ebből is felkerült egy nagyon szép állapotban megmaradt eladó darab.
A játék igazából soha nem érte el a Gazdálkodj okosan! népszerűségét, ami már csak azért is érdekes mivel azonos elvek alapján lett elkészítve a játék.
A Takarékoskodj! élményt most Ti is átélhetitek, ha lecsaptok a 8.999 Ft-os áron kínált játékra.

kombi-kolor-retro-regi-ultra-ritka-kombinacios-es-logikai-keszseg-fejleszto-tarsasjatek-metallopla-f18c_1_big.jpg

Kombi-Kolor - A hazai logikai játékok között számtalan érdekes darabot gyártottak a 80-as évekbe. A Kombi-Kolor is ezen játékok közé tartozott.
A játék manapság már elég nagy népszerűségnek örvend és ezért is ajánlom a figyelmetekbe ezt az eladó darabot. A játék gyakorlatilag hiánytalan és bár a doboza viseletes egy kicsit, de szerintem így is érdemes lecsapnotok a 7999 Ft-os áron kínált játékra.

retro-jatek-regi-szoci-irisa-luna-raketa-e18c_1_big.jpg

Luna rakéta - Az Irisa számtalan kilőhető játékot gyártott egykoron. Ezek között a legnépszerűbb az ejtőernyős figura volt, de azért más hasonló stílusú játékok is kerültek ki a gyárból.
A Luna rakéta is ilyen volt. A gyerekek egy csúzli segítségével tudták kilőni a rakétát, ami ezt követően felrepült, majd visszaereszkedett a földre.
Érdekes és különleges játék volt a maga idejében. Az eredeti dobozos változatért a licit 3500 Ft-ról indul.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9818356125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása