Érdekes Bandai játékok
2024. március 14. írta: ToyaHSW

Érdekes Bandai játékok

Ezúttal folytatom a sorozatot, amelyben egykori hatalmas játékgyártók szerintem érdekes játékai közül mutatok be számotokra öt darabot.
Ezúttal a japán játékgyártás egyik legkomolyabb szereplőjénél a Bandainál néztem szét a régi játékok között. Rögtön találtam is érdekes és különleges játékokat, amelyeket szeretnék bemutatni nektek.

Tartsatok velem ezúttal is!

s-l1600.jpg

Three Wheeled Mazda Truck - A Bandai kínálatának egyik érdekes darabja a három kerekű aprócska áruszállító, ami a 60-as években a Japán közlekedés gyakori szereplője volt.
A játék fémből készült és egészen részletesen ki lett dolgozva. A jármű több változatban is megvásárolható volt, de a legérdekesebbnek ez a ponyvás változat számított. A lendkerekes járműből sajnos egészen kevés maradt meg szép állapotban, így az ár is meglehetősen magas szokott lenni az aukciók során.
Azért hátha nektek szerencsétek lesz és sikerül olcsón hozzájutnotok egy szép darabhoz.

s-l1600_1.jpg

Citroen DS19 kisautó - A Bandai kínálatából nem maradtak ki az európai autók sem. Ennek legjobb bizonyítéka a korának egyik legszebb autójának tartott Citroen DS19-es, amit természetesen lendkerekes változatban a japán játékgyártó is elkészített.
A jármű fémből készült és egészen jól sikerült a modell. Az apró részeletekre is figyeltek a japán mérnökök, így még a dísztárcsán is ott virít a Citroen logója. Persze szép állapotban ebből a játékból sem sok maradt meg, így az árak is ennek megfelelően szoktak alakulni.

s-l1600_2.jpg

Porsche Carrera távirányítós autó - A Bandai népszerűségében fontos szerepet játszottak a fiúknak készült különböző távirányítós járművek is.
Nekem személy szerint egyik nagy kedvencem a Porsche Carrera a cégtől, ami gyönyörű vonalaival egészen biztosan minden fiút elvarázsolt. A kidolgozás gyönyörű és ugye még itt is fémből készült autóról beszélünk.
Persze ez a játék sem mai darab, de azért 500 dollár körüli áron megvásárolhatjátok az Ebayen.

s-l1600_1_1.jpg

Astro Boy Submarine - Ismét egy lemezből készült játék, ami azonban ebben az esetben óraműves szerkezetet kapott. Az Astro Boyról mi itthon akkoriban keveset hallottunk, de japánban egy népszerű rajzfilmfigura volt, akiben persze meglátták a játékgyártók a fantáziát.
Az óraműves tengeralattjáró is így született. A kurblival kellett felhúzni a játékot, majd ezt követően a kormánylapát beállítása után lehetett is indítani a járművet, ami szépen elindult a vízen lebegve a megadott irányba.
Mivel fémből készült játékról van szó, így a rozsda komoly ellenségnek számított és ennek köszönhetően viszonylag kevés szép állapotú darab maradt meg.

s-l1600_2_1.jpg

Draculajoh - A Bandainak is volt egy elektronikai részlege, ahol különböző játékgépeket készítettek. Ilyen játékgép volt a Draculajoh is, ami még nem kvarcjáték volt, hanem inkább ledes játék. A feladat annyi volt, hogy figuránkkal feljussunk a legfelső szintre a várba, ahol kiszabadíthattuk a fogságban tartott lányt.
A feljutáshoz különböző kötélhágcsókon kellett felmászni és az egyes szinteken mozgó akadályok próbáltak akadályozni bennünket.
Ismerős? Persze, hiszen ez nagyban a Donkey Kong :)

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9018354301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása