Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.8.hét
2024. február 18. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.8.hét

Ha vasárnap, akkor az eddig megszokottakhoz hasonlóan ezúttal is az ajánló rovattal várlak benneteket az oldalon. Ismét szétnéztem az online térben az erre szakosodott oldalakon érdekes régi játékok után kutatva. Szerencsére ismét találtam klassz darabokat, amelyeket most a figyelmetekbe tudok ajánlani.

Tartsatok velem és nosztalgiázzunk együtt ezúttal is!

b07a030ce8775cf348156e0cf7053176-antik-fem-jatek-vadaszat-5070.jpg

Wolverine Shooting Gallery - Egy igazán klassz lemezjátékot hoztam ma nektek. A Wolverine cég neve itthon nem cseng túlságosan ismerősen, de az USA-ban azért azok a gyerekek találkozhattak a cég játékaival, akik lemezjátékot kaptak ajándékba.
Ez igazából egy célbalövő játék volt, ahol az volt a feladat hogy a legnagyobb számértékű lyukba találjunk be a játékhoz tartozó golyó alakú löszerekkel. A kilövő forgatható volt és egy rugós szerkezet segítségével lehetett a golyókat a célba juttatni.
Sajnos a játékhoz már nincsenek meg az eredeti golyók, de szerintem ezeket egy kis szerencsével lehet pótolni.
Az eladó kicsit kitartja az árat, így ennek megfelelően mennyetek bele a licitbe. Pontosan megegyezik az Ebay-es árral, de ott azért valamivel jobb állapotban megmaradt darabhoz juthattok hozzá.
Az ár 25.000 Ft, de azért annyira nem ritkaság mint ahogy az a leírásban hangsúlyozva van.

8cec365150504505a9adb7ebe4501927-makk-marci-kartya.jpg

Makk Marci kártya - Gyerekkorunk egyik hazai mesefigurája volt az egészséges életmódra nevelő Makk Marci, akinek számtalan kalandját követhettük nyomon rajzfilmen.
A figura kalandjai persze játék formájában a gyerekszobákba is beköltözött, ugyanis készítettek egy kártyajátékot is, ahol Makk Marci kalandjait kísérhettük nyomon.
Egy tipikus kvartett kártyáról van szó, azonban a figura miatt mégis érdekes lehet a számotokra.
A szép állapotú paklihoz 4980 Ft-os áron juthattok hozzá.

5dce66492474f6d80922f705a2b6af85-retro-hongkongi-quotclimbing-tumble-buggyquot-elemes-kisauto-1980-as-evek-eleje.jpg

Climbing Tumble Buggy - Ime a Hong Kongban készült játék, amiről Kolleth Vilmos másolta a hazai elemes buggy kisautót.
A Climbing Tumble Buggy egy rendkívül érdekes játék volt. A bekapcsolást követően a jármű elindult előre és a hatalmas kerekeinek köszönhetően elképesztő meredeken is feljutott, sőt még a fal sem állíthatta meg. Ha véletlenül felborult a játék, akkor a tetőantennának köszönhetően szinte azonnal a kerekeire fordult és máris folytatta az útját.
Ezúttal egy eredeti dobozos szép állapotú darabon akadt meg a szemem, amihez 5500 Ft-os áron azonnal hozzájuthattok.

5155cec0770d8a47847cd579311e001a-szamtologatos-jatek.jpg

Számhenger - A Tili-Toli játékok nagy népszerűségnek örvendtek a logikai játékokat kedvelő gyerekek körében. Ezeknél a játékoknál az volt a feladat, hogy számokat vagy rajzrészleteket a megfelelő sorrendbe rendezzünk az elemek tologatásával.
Ezen az ötleten csavart egyet a hazai kisipar és készítette el a tologatós játék hengeres változatát, ahol a számokat kellett a megfelelő sorrendbe berendezni.
Gyerekként kicsit gondolkodtató volt a játék és eltöltöttünk vele néhány kellemes percet. Manapság még felbukkan ebből a játékból egy-egy darab, így érdemes lecsapni rá.
Ezúttal 4500 Ft-ért lehet tietek a hazai fejlesztésű logikai játék.

c2fc792a5a1e7e527f7a64b06601a374-ritka-mukodo-francia-nagymeretu41cm-joustra-dune-cruiser-az-1970-80-as-evekbol-action-joe-autoja.jpg

Joustra Dune Cruiser - Aki ismer tudja, hogy nagyon kedvelem a Joustra játékokat. Ezúttal egy modernebb darabon akadt meg a szemem, ami nem más mint a Dune Cruiser nevet viselő terepjáró.
A játék elemekkel működött és a működtetéshez a vezetőfülkében található karokat kellett mozgatni. Az egyik kar segítségével a jármű tudott előre és hátra menni, míg a másik kar a csörlő üzemeltetésére szolgált.
A jármű működőképes állapotban, eredeti dobozával várja új gazdáját.
Ha kedvelitek a különlegesebb játékokat, akkor érdemes lehet lecsapnotok a 25.000 Ft-ért hirdetett játékra.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8218328459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása