Érdekes Coleco játékok
2024. február 15. írta: ToyaHSW

Érdekes Coleco játékok

Az elmúlt hetekben igyekszem bemutatni nektek az egykor fényesen csillogó játékgyártók érdekesebb játékait. Ezúttal az egykor megkerülhetetlennek számító Coleco játékai közül választottam pár szerintem igazán érdekes darabot.
Sajnos akkoriban mi ezekhez a játékokhoz jellemzően nem jutottunk hozzá, de szerencsére manapság már bepótolhatjuk a kimaradt élményeket egy kis szerencsével.

s-l1600_4.jpg

Race Thru Space - A Coleco is gyártott igazán érdekes játékokat, amelyekben az elektronika mellett a mechanika is fontos szerepet kapott.
Ilyen volt az űrhajós Race Thru Space játék is, amiben a feladatunk egy űrhajó irányítása volt. Bár ez elsőre egyszerűnek tűnik, de szerintem azért ez akkoriban feladta a gyerekeknek a leckét.
Manapság már nagyon ritka a működőképes állapotban megmaradt játék, így ha a Race Thru Space élményt akarjátok átélni akkor az Ebay-re kell ellátogatnotok és mélyen a pénztárcátokba nyúlni.

unnamed.jpg

Coleco Telstar Arcade - Nekem a kedvenc Coleco játékom a Telstar Arcade játékgép, ami szokatlan formájával és a benne rejlő lehetőségekkel bőségesen megelőzte a korát.
A játék háromszög alakú volt és minden oldalon egy-egy kezelőszerv volt megtalálható. A szokásos gombos irányítás mellett egy pisztollyal vagy egy kormánnyal is kipróbálhatták magukat a gyerekek. Persze a játékgéphez különböző kazetták is tartoztak, amelyeken más-más stílusú játékokat találhattak a gyerekek. Az meg persze már nem is meglepő, hogy a kazetták is háromszög alakúak voltak.

s-l1600_1_1.jpg

Draw! - Ismét egy elektromechanikus játék. Itt a feladat annyi volt, hogy egy pisztolypárbajban le kellett győzni a velünk szemben álló banditát.
Persze ez közel sem volt annyira egyszerű feladat, ugyanis nagyon jó reflexekre volt szükség a sikerhez. Ha legyőztük az ellenfelet, akkor az elfeküdt és a gép zenét játszott.
A körítés szenzációs volt és a kidolgozás is egészen káprázatosra sikerült. Manapság ennek már megvan az ára, ugyanis kb. 200 euró körül kell fizetnünk egy működő darabért.

s-l1600_5.jpg

Rambo Savage Strike Headquarters - Nem is gondoltátok volna szerintem, hogy a Coleco akciófigurákkal és a hozzájuk tartozó kiegészítésekkel is foglalkozott.
Persze mivel ez a terület egy kicsit távol állt tőlük, így még keresettebbek a Coleco ilyen játékai. A Rambo filmhez egész komoly készletet hoztak össze, ami alapvetően a figurából állt, de még a főhadiszállást is meglehetett tőlük vásárolni a figurához.
Elég ritka darab egy ilyen épület, így egy szebb darabot találtam, amit több mint 700 fonttért próbálnak eladni.

img_1681.jpg

ADAM - A Coleco egyik legkülönlegesebb fejlesztése az ADAM nevet viselő számítógép volt. A gépet 1983-ban mutatták be és egy Z80-as processzor dolgozott benne. A gép különlegessége az volt, hogy alapból nagyon sok perifériát tervezett hozzá a Coleco, amelyeket meg is lehetett vásárolni.
A gép ára felszereltségtől függően 525 és 725 dollár között alakult.
Manapság már ritka kincsnek számít a Coleco ADAM, amit csak a szerencsések tudhatnak magukénak.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr8318326593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása