Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.7.hét
2024. február 11. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.7.hét

Ha vasárnap, akkor a megszokott ajánló rovattal várlak benneteket az oldalon, amelyben a hazai aukciós oldalak érdekesebb és különlegesebb régi játékai közül választok nektek.
Ezen a héten szerencsére ismét találtam szerintem jópofa és érdekes régi játékokat, így érdemes lesz ezúttal is velem nosztalgiáznotok.

Vágjunk is rögtön a közepébe!

tanert-iskolai-ovodai-szines-rudak-keszlete-70-80-as-evek-ba7c_3_big.jpg

Színes rudak készlete - Egészen biztosan találkoztatok Ti is gyerekként az iskolában a Tanért által gyártott műanyag rudakkal, amit a matematika oktatásban igyekeztek bevetni a tanáraink.
A különböző hosszúságú rudakkal remekül lehetett megtanítani a gyerekeknek az összeadás és a kivonás műveleteket.
Most két dobozhoz juthattok hozzá ebből az oktató játékból és az eladó csak 6000 Ft-ot kér értük.

gama-a9-3580-taviranyitasu-urjarmu-sajat-dobozaban-f97c_3_big.jpg

GAMA A9 3580 távirányítós űrjármű - A GAMA sem volt mentes az érdekes ötletektől, ha a fantasztikus dolgok irányába kellett elmenni.
Így született meg a távirányítós A9 3580-as, ami a Tap-Tap nevet viselte mivel az könnyebben megjegyezhető volt. A távirányítós játék alján talpak kaptak helyet, amelyek segítségével a játék szépen lépegetett előre. A kidolgozás rendkívül igényes és valószínűleg elég ritkán tűnik fel eladó darab ebből a játékból.
Ennek megfelelően az ár sem kevés, hiszen az eladó fixen 35.000 Ft-ot kér a játékért.

antik-regi-retro-fa-jatek-villamos-modell-makett-c97c_9_big.jpg

Fából készült villamos - A gyerekjátékok között egy külön kategóriát képeztek a fajátékok. Ezeket a játékokat előszeretettel vásárolták óvodák a gyerekeknek, mivel olcsón lehetett szép játékokat a gyerekek kezébe adni.
Ilyen fa játék volt az itthon készült villanos is. A kidolgozás olyan mint amilyet elvárhatunk a hasonló játékoktól és a festés igazán sokat dob rajta.
Ha gyűjtitek az ilyesmit, akkor érdemes lehet elgondolkodnotok a 7000 Ft-ról indított játék megvásárlásán.

ites-lendkerekes-raketa-dobozaban-aa7c_1_big.jpg

ITES lendkerekes rakéta - A cseh Itestől a gyerekek számtalan nagyszerű és érdekes játékot kaptak egykoron. Ezek közé tartozott a Setrvacnikova Raketa is, ami egy műanyagból készült lendkerekes hajtással szerelt játékrakéta volt.
A rakéta a kerekein gurult és ami igazán érdekessé tette hogy elemet is lehetett belerakni és akkor a hátul található hajtómű fények segítségével életre kelt.
A játék ára fixen 31.000 Ft, amit nem mondanék kevésnek.

buggy-elemes-kisauto-gy-kolleth-vilmos-magyar-kisipari-mukodik-a97c_1_big.jpg

Elemes Buggy kisautó - Ez a játék a legjobb példája, hogy a magyar kisipar milyen szinten másolta le a nyugati játékokat a 80-as években.
A Kolleth Vilmos által készített buggy pontosan megegyezett a nyugati piacokon kapható játékkal, azonban itthon sokkal egyszerűbben hozzá lehetett jutni. Az elemes jármű a bekapcsolást követően elindult előre és lényegében még a fal sem volt képes megállítani: A kerekeinek köszönhetően még a falra is felmászott, majd átborult, de mivel az ablakkereten elhelyezett antennának köszönhetően azonnal talpra állt, így zavartalanul tudta folytatni az útját más irányba.
Mára a szép állapotú darabok ritkák lettek, így érdemes lehet lecsapnotok a 6000 Ft-os áron kínált játékra.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr818323957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása