Mattel Secret Wars Catalog 1984
2024. február 07. írta: ToyaHSW

Mattel Secret Wars Catalog 1984

sw0.jpg

Egy érdekes katalógust hoztam nektek a 80-as évek közepéről. Ez a katalógus lesz a Marvel Secret Wars kiadvány, aminek igazán érdekes története van.
A 80-as évek elején a Mego Toys hatalmas bukást élhetett át, amikor kiadta a szuperhősök gyerekeknek készült figuráit. Ez óvatosságra intette a gyártókat.
Ennek köszönhetően a akciófigura licenszek szétválasztásra kerültek. Így a Kenner kapta meg a DC hőseit és kiadta a Super Powers sorozatot, míg a Mattelnek jutott a Marvel és ők a Secret Wars figurákkal árasztották el a piacot.

A Marvel jóval kevesebb energiát fektetett az akciófigurákban, aminek köszönhetően kevésbé szép, igénytelenebbül elkészített hősöket kaptak a gyerekek, amit a piac rendkívül gyorsan be is árazott.
Ennek ellenére mindenképpen érdemes átnéznetek a Secret Wars katalógust, amire sokan mind a mai napig nosztalgiával gondolnak vissza.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3818320705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása