Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.1.hét
2023. december 31. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2024.1.hét

Ez is elérkezett és már 2024 első ajánlójával várlak benneteket az oldalon. Ezúttal ismét szétnéztem a nagyobb hazai aukciós oldalakon érdekes régi játékok után és szerencsére ezúttal is rátaláltam néhány szebb és különlegesebb darabra.
Tartsatok velem ezúttal is, hátha éppen nektek is hiányzik a gyűjteményetekből az általam felfedezett darab!

agatex-roman-lendkerekes-fem-villamos-regi-retro-jatek-c17c_1_big.jpg

Agatex lendkerekes villamos - A román játékgyártás egy kicsit szürke zóna mindenkinek itthon. Viszonylag kevés játékot ismerünk a múltból és azokról még kevesebbet tudunk.
Ezek közül talán csak az Agatex lendkerekes villamos a kivétel, amit már bemutattam nektek az oldalon
Most egy ilyen nagyon szép állapotban megmaradt villamossal tudjátok gazdagítani a gyűjteményeteket. A játékért a licit 4200 Ft-ról indul.

elektromos-celbalovos-fem-pisztoly-celtabla-dobozaban-regi-retro-jatek-c07c_1_big.jpg

Elektromos célbalövö játék - Az egykori szovjet játékiparban számtalan érdekes elektromos játék volt megtalálható. Ezek közül vitathatatlanul a legérdekesebbnek a különböző célbalövö játékok számítottak.
Itt egy fegyvert kellett a célra irányítani, ami az elsütéskor egy fényvillanással 'sült' el, ami a céltábla pontos találat esetén érzékelt és jelzett.
Most egy ilyen fegyverrel tudjátok gazdagítani a gyűjteményeteket. Általában a fegyverben az izzó szokott tönkremenni, így a javítás sem egy bonyolult történet.
Most ehhez a játékhoz juthattok hozzá liciten. A licit jelenleg 3800 Ft-on áll.

ta-roll-ugyessegi-muanyag-jatek-dobozaban-regi-retro-jatek-c07c_1_big.jpg

Ta-Roll ügyességi játék - Egy régi magyar ügyességi játékot ajánlok most a figyelmetekbe, ami a tekét és egy pörgettyűs játékot egyesített magában.
A feladat annyi volt, hogy a pörgettyűvel a lehető legtöbb tekebábút ledöntsük a táblán. Azt gondolom, hogy ehhez a tábla billegtethető volt, így irányítható volt a gyerekek számára a pörgettyű. Őszintén szólva gyerekként nem találkoztam ezzel a játékkal, de egészen biztosan jó szórakozás volt.
Most ezt az élményt hozhatjátok vissza, ha beszálltok a 3800 Ft-on álló licitbe.

turbolet-electric-cseh-szlovak-tavos-repulo-1979-retrojatek-e07c_2_big.jpg

KDN Turbolet távirányítós repülőgép - A KDN repülőjét az oldal látogatói már egészen biztosan ismerik, hiszen többször is bemutattam már nektek.
Egy klassz távirányítós Turbolet gépről van szó, ami előre-hátra és jobbra-balra tudott menni és kormányozni lehetett. Működés közben a gép légcsavarjai forogtak.
Igazán érdekes és különleges darab. A most eladó példány ráadásul eredeti dobozzal várja új gazdáját. A licit jelenleg 10.500 Ft-on áll.

dmsz-faros-ikarus-ikarus-metrobusz-d07c_8_big.jpg

DMSZ Ikarus - A DMSZ játékoknak nagy rajongótábora van itthon. Egy-egy szebb darabért érdemes komolyabb összegeket is fizetni, hiszen nagyon ritkák lettek ezek a játékok.
Ezúttal egy faros Ikarus került eladó sorba. A játék nincs éppen tökéletes állapotban, de a hibák egy része javítható, valamint egy takarítás egészen biztosan csodákra lesz képes.
A ritka műanyag játékért 23.000 Ft-os ajánlattal szállhattok harcba.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1818291875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása