Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.47.hét
2023. november 19. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.47.hét

Vasárnaponként az ajánló rovattal várlak benneteket itt az oldalon, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem a figyelmetekbe ajánlani érdekes régi játékokat.
Ma is szétnéztem ezeken az oldalakon és öt érdekes régi játékot ismét találtam nektek. Tartsatok velem ezúttal is és nézzétek meg mivel is tudjátok gazdagítani a gyűjteményeteket!

retro-gyermekjatek-villanymotoros-csonak-gorog-gyartmany-1960-as-evek-itthon-nem-forgalmaztak-096c_10_big.jpg

Elemes motorcsónak - Elsőként ezen a görög gyártmányú elemes motorcsónakon akadt meg a szemem, ami egy igen szépen kidolgozott játék.
A karcsú hajótest és a hátul elhelyezett nagy motor szinte magára vonja a tekintetet. Természetesen pontosan úgy működött mint a kor többi hasonló játéka, a bekapcsolás előtt be kellett állítani az irányt, majd bekapcsolni és vízre tenni a hajót. Ha szerencsénk volt, akkor szépen elindult körbe-körbe a játékhajó, amit mi gyerekként nézhettünk.
Igazi nyári játék volt vízpartokra, amit a gyerekek szerettek is.
Most a szép állapotban megmaradt motorcsónakra tudtok licitálni. A licit jelenleg 11 Ft-on áll.

retro-lendkerekes-auto-586c_5_big.jpg

MF-763 lendkerekes kisautó - Következzen egy érdekesebbnek számító kínai kabrió. Az MF-763-assal nagyon sokan találkoztunk gyerekként.
A kocsi lendkerék hajtással működött és közben csattogó hangot adott ki magából szüleink nagy örömére. Érdekessége a játéknak, hogy általában a műanyagból készült első lámpák az évek alatt letörtek a helyükről. Ezért is érdekes ez a darab, ami tényleg szenzációs állapotban maradt meg.
Ha tetszik nektek is, akkor 8910 Ft-os áron juthattok most hozzá.

kapcsolj-gyorsan-retro-tarsasjatek-a56c_1_big.jpg

Kapcsolj gyorsan! - Egy játék a társasjátékozást kedvelőknek. A Kapcsolj gyorsan! társasjáték egy igazi műveltségi játék volt, ahol különböző kérdésekre kellett válaszolni a játékosoknak meghatározott témakörökben.
Persze nem komplett a játék, de szerencsére a hiányzó dolgok (dobókocka, szerencsekártya) pótolhatóak viszonylag egyszerűen.
Az ár nagyon kedvező szerintem, hiszen csak 2610 Ft-ot kell ezért a régi társasért fizetnie a vevőnek.

regi-lendkerekes-lemezjatek-1a6c_25_big.jpg

MF-126 Double Decker Train - Egy igazán érdekes lendkerekes kínai vonatot is a figyelmetekbe szeretnék ajánlani. A Double Decker Train egy igazi ritkaság itthon. 
A futurisztikus vonat külföldön is keresett darab szép állapotban. Az eladásra kínált játék is lehet még szép állapotú, de ehhez az alsó szint oldalsó ablakait pótolni kell.
A 8000 Ft-os kikiáltási ár egy kicsit merész szerintem, de rátok bízom a döntést.

regi-lemez-lendkerekes-jatek-helikopter-676c_1_big.jpg

Lendkerekes helikopter - Ismét egy régi lemezből készült játékot ajánlok a figyelmetekbe. A 60-as, 70-es években szinte minden gyártó kínált a termékei között lendkerekes játékokat, amelyek között az autókon kívül a repülők és a helikopterek is megtalálhatóak voltak.
Ezúttal egy helikoptert ajánlok a figyelmetekbe, ami valószínűleg Németországban készülhetett. A rendőrségi festéssel ellátott helikoptert elég volt lendületbe hozni és elengedni az azonnal elindult előre és közben a tetején található rotor folyamatosan forgott.
Érdekes és különleges régi játék, ami ráadásul igazán szép és működőképes állapotban maradt meg.
Az eladó minimum 2100 Ft-ot szeretne kapni a régiségért.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3918262063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása