Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.46.hét
2023. november 12. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.46.hét

Ha vasárnap, akkor a Heti TOP5 régi játék rovattal várlak benneteket az oldalon. Ezúttal is szétnéztem a nagyobb hazai aukciós oldalakon érdekes régi játékok után kutatva.
Szerencsére ismét találtam olyan játékokat, amelyek gyűjteménybe valóak, így ezúttal is érdemes lesz velem tartanotok.

Vágjunk is rögtön a közepébe!

regi-gyerekjatek-antik-jatek-kisebb-meretu-csocso-asztali-foci-676c_34_big.jpg

Csocsó asztal - Ezúttal egy igazán klassz aprócska csocsó asztalon akadt meg a szemem. Egészen biztosan nem mai darab és az is biztos, hogy nem itthon készült.
Jóval kevesebb sort kell egyszere irányítani, így az ifjabb korosztály számára lehetett kellemes kikapcsolódás a játék a mini csocsóval.
Most egészen kedvező áron juthattok hozzá a játékhoz, mivel az aukció 301 Ft-on áll.

alps-ambulance-car-bolygokerekes-mentoauto-made-in-japan-886c_1_big.jpg

ALPS Ambulance Car - Ezúttal egy olyan bolygókerekes játékot mutatok be nektek, amivel már találkozhattatok az oldalon, hiszen nekem is van egy hasonló a gyűjteményben.
Ez pedig a Japánban készült ALPS által gyártott bolygókerekes mentőautó. A kocsi tetején három gomb volt megtalálható, amivel az elindításon kívül a villogót és a szirénát is be lehetett kapcsolni.
Érdekes darab. A matricázás már egy kicsit sérült, de legalább szép a színe és hiánytalan a játék.
Az eladó minimum 14.000 Ft-ot szeretne kapni a játékért, ami ennyi pénzt teljesen simán meg is ér.

stella-csehszlovak-lemez-jatek-vonat-23051401-886c_1_big.jpg

Stella kisvasút - Ezúttal egy kicsit régebbi játékot ajánlok a figyelmetekbe a megszokottaktól. A Stella féle kisvasutat Csehországban gyártották valamikor a 40-es években.
A vonat óraműves szerkezettel készült és eredetileg több vagon is tartozott hozzá. Az eladásra kínált darabhoz megvannak a sínek, valamint a mozdony és a szeneskocsi.
Így is igazi ritkaságnak számít, így valahol érthető a 15.000 Ft-os fix ár.

retro-lendkerekes-mercedes-786c_12_big.jpg

Lemezárugyár Mercedes - Az ajánlóba legyen már egy Lemezárugyáras játék is. Ezúttal egy kicsit kopott Mercedes lendkerekes kisautót ajánlok a figyelmetekbe.
A kocsi bár külsőre elég rémisztően fest, de szerintem simán életre kelthető még a játék és az eredeti fénye visszaadható neki. Ehhez persze kell egy kis energiát beletenni a dologba, de szerintem megéri.
Az eladó 1990 Ft-ról indította az aukciót.

jaguarmatic-patronos-pisztoly-dobozaval-886c_1_big.jpg

Jaguarmatic pisztoly - Egy igazán szép régi patronos pisztolyon akadt meg a szemem. A Jaguarmatic fegyver eredeti dobozában, még az eredeti csomagolásban található patronokkal várja új gazdáját.
A játék nem mai darab, így már gyűjtői szemmel is érdemes nézni a játékot. A licit 5999 Ft-ról indul, ami annyira nem rossz ár ezért a szépen kidolgozott, eredeti dobozos játékért.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6818256947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása