Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.42.hét
2023. október 15. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.42.hét

Ha vasárnap, akkor az elmaradhatatlan ajánlóval várlak benneteket, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem nektek érdekes és különleges régi játékokat előkutatni.
A szerencse ezúttal is mellém szegődött és így rátaláltam néhány érdekesebb régi játékra. A gyűjtők és a nosztalgiázók számára kötelező a bejegyzés elolvasása és azt javaslom ha tetszik az ajánlat, akkor nyugodtan licitáljatok.

regi-jateko-vegyesen-af5c_1_big.jpg

Játékcsomag - Ez egy igazán klassz csomag. Van itt NDK távirányítós teherautó, számtalan NDK és magyar lendkerekes kisautó, egy lemezből készült harckocsi és egy autóverseny szimulátor is a 80-as évek derekáról.
Érdekes kis csomag és jelenleg még az ára sem veszélyes. Ha működnek a játékok, akkor valaki nagyon jól fog járni az biztos.
Az ár jelenleg 11.361 Ft-on áll.

ritka-jatek-lemezarugyar-varazs-gomb-az-eredeti-dobozaban-7f5c_242_big.jpg

Lemezárugyár Varázsgömb - A Lemezárugyár játékait sokan kedvelik. Ezek között a játékok között lehetett egykoron találni logikai játékokat is.
Ez volt a Földgömb és a Varázsgömb. A feladat viszonylag egyszerű volt. a forgatható sávokat úgy kellett mozgatni, hogy a színek a megfelelő helyre kerüljenek. A leírásnak azért ne dőljetek be, mert annyira nem ritka a játék, de egy gyűjtő számára mindenképpen érdekes lehet.
A licit 13.000 Ft-ról indul.

kinai-lemez-motorvonat-df5c_1_big.jpg

MF-129 lendkerekes vonat - A kínai játékokat kedvelők számára is hoztam egy érdekes régi lendkerekes játékot. Az MF-129-es mozdony nem egy gyakori darab. Külön érdekessége, hogy az ajtók is nyithatóak rajta.
Itthon viszonylag ritkán találkozni eladó darabbal, de most szerencsére felkerült egy az aukciós oldalra. A kikiáltási ára 8000 Ft, ami egyáltalán nem magas összeg a játékért.

dmsz-6-os-villamos-ritka-sarga-kerekekkel-ritka-gyujtoknek-ce5c_1_big.jpg

DMSZ villamos - A DMSZ játékoknak elég komoly rajongóközössége van itthon, ami nem véletlen. A műanyagból készült viszonylag nagy méretű játékok sokunk gyerekkorának meghatározói voltak.
A buszon és a kamionon kívül a versenyautó, a villamos vagy a különböző állatfigurák sokak emlékezetében mind a mai napig elevenen élnek. Most egy villamost ajánlok a figyelmetekbe, ami bár nincs tökéletes állapotban, de mégis érdekes lehet. A hiányzó oldalsó elemeket elvileg lehet pótolni műanyagból és akkor újra régi fényében ragyoghat a villamos.
Az eladó minimum 3000 Ft-ot szeretne kapni a játékért.

regi-retro-igra-barkas-jatekauto-lendkerekes-8f5c_1_big.jpg

Lendkerekes Barkas - Sokunk számára a lendkerekes játékok általában az NDK-ból érkeztek. Ilyen volt többek között az Anker által gyártott Trabant vagy Barkas is.
Persze más országokban is készültek lendkerekes kisautó, így többek között Csehszlovákiában is ahol az IGRA készítette el a Barkas lendkerekes változatát.
A kidolgozás persze nincs az NDK-s szinten, de azért nagyon érdekes és különleges járművet kaptak a gyerekek. Most egy ilyen darabhoz juthattok hozzá fix 3999 Ft-os áron.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr3418235331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása