Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.40.hét
2023. október 01. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.40.hét

Ha vasárnap, akkor a megszokott ajánló rovattal várlak benneteket az oldalon. Ezúttal is szétnéztem a nagyobb hazai aukciós oldalakon érdekes régi játékok után kutatva.
Szerencsére ismét rátaláltam pár érdekes darabra, így érdemes lesz ma is velem tartanotok és egy kicsit elmerülni a régi játékok világába.

Vágjunk is rögtön a közepébe!

69987601d5e51973e82f63101d911073-western-falu-retro-ndk-fajatek-elado.jpg

Western falu - Az NDK játékgyártás nem csak távirányítós autókból és lányoknak készült háztartási gépekből állt, hanem számtalan más játékot is gyártottak.
Készültek nálunk rendkívül szépen kidolgozott elastolin figurák is, amelyek között megtalálhatóak voltak a cowboyok és az indiánok is. Ezekkel a figurákkal lehetett csak úgy egyszerűen játszani, de készültek épületek is a figurákhoz.
Most néhány is fából készült épület kerül eladásra, amire érdemes lehet lecsapnotok. Láthatjátok a képen, hogy nem kevés épületről van szó, így talán megéri figyelnetek a 15.000 Ft-ért kínált csomagra.

b28b8bd0ddd4d2ba21996583b0dba73e-retro-donald-rago.jpg

Donald rágó - Igaz ez nem éppen játék, de annyira a gyerekkorunk része volt, hogy képtelen voltam kihagyni. A Donald rágót a belül található képregényekkel mindenki ismerte.
Akkoriban amerikainak hittük a terméket, de ma már világos mindenki számára, hogy Európában gyártották.
Most egy eredeti csomagolású régi darabbal gazdagíthatjátok az otthoni dekorációtokat, ha rászántok az apróságra 5900 Ft-ot.
Az elrágást én már nem javaslom :)

44c5d9d7ba10d381f1caa915533c515b-retro-jatek-taviranyitos-ndk-anker-piko-saturn-holdjaro.jpg

Anker Saturn holdjáró - Egy NDK távirányítós űrjárművet ajánlok most a figyelmetekbe. Nem mondom, hogy nem lesz vele egy kis munka, de ennek ellenére is mindenképpen érdemes lehet elgondolkodni a vásárláson.
A játék pedig az Anker által gyártott Saturn holdjáró. Ennek a játéknak volt a társa a rakétakilövővel rendelkező Jupiter.
A távirányítóval egy kicsit foglalkozni kell majd és az egyik kereket is vissza kell rögzíteni a helyére, de ezek tényleg csak apróságok.
Az eladó 25.000 Ft-ot szeretne kapni a játékért.

8820f102493ff05c63d80a1eaab73516-retro-star-wars-csillagok-haboruja-memoria-kartya-pakli-komplett.jpg

Star Wars kártya - Egy igazi ritkaságot is ajánlok ezúttal nektek, aminek különösen a Star Wars rajongók örülnek majd. A hazai kisipar a film sikere után szinte azonnal elkezdett különböző kártyákat gyártani a filmmel kapcsolatban.
Ezek között megtalálható volt a Fekete Péter Star Wars változata, de klasszikus memóriakártyát is készítettek Csillagok háborúja grafikával.
Most egy ilyet ajánlok a figyelmetekbe, hiánytalanul.
A kártyáért 14.000 Ft-ot szeretne kapni az eladó.

795ea343a7bf1364500a961133cbdfce-ndk-lemezjatek-dobozaba.jpg

Elektro-Autodrom - Ismét egy NDK-ban készült játékot hoztam nektek. Az Elektro-Autodrommal már találkozhattatok itt a blogon és olvashattatok róla.
Egy elektromos autóverseny játék volt, ahol egy körpályán kellett ügyesen kormányozni az autónkat. Nincs ütközés figyelés vagy más hasonló, de ennek ellenére remek szórakozás volt.
A játék eredeti dobozban keresi új gazdáját. Sajnos a működéséről nincsenek információk, de komoly baja nem tud lenni egy ilyen játéknak. 
Ha kedvelitek a régi szocialista játékokat, akkor érdemes figyelnetek a 12.000 Ft-ért kínált játékra is (alkudni is lehet).

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr718225551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mesterséges Geci 2023.10.02. 21:09:11

A kis holdjáró... :) Sosem értettem, miért van kilyukasztva a plexitető a radar felett. Most találtam róla pár képet: eredetileg járt hozzá egy radarantenna is, ami forgott. Az az enyémből gyárilag hiányzott. :(
süti beállítások módosítása