Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.35.hét
2023. augusztus 27. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.35.hét

Ha vasárnap, akkor a megszokott ajánló rovattal várlak benneteket az oldalon. Ezúttal is szétnéztem a hazai aukciós oldalak kínálatában, ahol bizony akadt néhány érdekes régi játék amelyekre akár nektek is érdemes lehet lecsapnotok.
Tartsatok velem ezúttal is és nézzétek meg min is akadt meg ezúttal a szemem!

straume-lunnik-365c_1_big.jpg

Lunnik távirányítós holdjáró - A Straume játékát már többször is igyekeztem bemutatni nektek az oldalon. Az egészen szokatlan tervezésű űrjármű egy igazán különleges darab, amivel lehetett előre és hátra haladni, szabadon fordulni és persze közben a fények is világítottak a járművön.
A maga idejében egy igazán szokatlan játék volt, ami még mai szemmel is érdekes darabnak számít. Néha találkozom a hazai aukciós oldalakon eladó darabokkal, de ilyen állapotban még bizony nem láttam. Itt még az aprócska antenna is megvan ami a gép tetején kapott helyet.
Mindenképpen érdemes figyelnetek az aukcióra, ami 19.900 Ft-ról indul!

oross-urjarmu-365c_2_big.jpg

Planetohod távirányítós űrjármű - Erről a játékról már szintén olvashattatok az oldalon és az előző játékhoz hasonlóan ez is az egykori Szovjetunióban készült.
A hernyótalpas jármű kiválóan boldogult a nehezebb terepeken is és a fülkéje nekem mindig nagyon tetszett. Persze az extra fények sem hiányoztak a játékról, ami még érdekesebbé tette azt a gyerekek számára.
Most ezt az élményt idézhetitek vissza a távirányítós jármű segítségével. A licit 9990 Ft-ról indul.

mercedes-c-111-elemes-orosz-automodell-retro-jatek-regiseg-165c_1_big.jpg

C111 bolygókerekes autó - Ismét egy régi szovjet játékot hoztam nektek, amihez hasonló nekem is van (persze nem pont ez). A Mercedes C111-es mintájára készített kisautó a gyerekeket egészen biztosan lenyűgözte akkoriban. Persze nem érhetett az ITES távirányítósának a nyomába, de ettől függetlenül érdekes darab.
Az elektromos szerkezet itt egy bolygókerekes hajtást működtetett, aminek köszönhetően a játék kitért ha tereptárgyakkal ütközött.
Az eladó minimum 5900 Ft-ot szeretne kapni a régi játékért.

retro-muanyag-jatek-harmonikas-cica-csehszlovak-b55c_3_big.jpg

Harmonikás cica - A cseh játékgyártás egyik érdekes részét képezték a különböző harmonikás kisállatok. Ezeket a játékokat Libuše Niklova tervezte és rendkívül népszerűnek számítanak a gyűjtők körében.
Most egy fehér macskán akadt meg a szemem, amivel bár egy kicsit foglalkozni kell de mégis érdekes darab.
Ha megtetszett nektek, akkor a 7000 Ft-ról induló licitbe akár Ti is beszállhattok.

h0-mechanical-train-set-vonatos-jatek-vasut-terepasztal-eredeti-dobozaban-755c_1_big.jpg

Óraműves kisvasút - Egy H0-ás méretarányú műanyag kisvasúton akadt meg a szemem. A doboz valami csodálatos és a játék is egészen elképesztő állapotban maradt meg.
A gőzmozdony és a hozzátartozó vagonok most új gazdájukat keresik. Az eladó leírása szerint minden tökéletesen működik, így érdemes lehet figyelnetek a jelenleg 3200 Ft-on álló aukciót.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr9518202173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása