Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.31.hét
2023. július 30. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.31.hét

Ha vasárnap, akkor a megszokott Heti TOP5 rovatban ajánlok a figyelmetekbe érdekes, különleges és egészen jó áron megvásárolható régi játékokat.
Szerencsére ezúttal is sikerrel jártam a barangolásom közben és hoztam nektek érdekesebb régi játékokat, amelyekre akár Ti is lecsaphattok.

Tartsatok velem és nosztalgiázzunk ezúttal is együtt!

autos-kvartett-kek-hatlapos-retro-kartyajatek-teljes-e05c_1_big.jpg

Autós kvartett - A 70-es, 80-as években szinte minden fiú autóskártyázott. A kártyák a nagy népszerűségüket valószínűleg a ritkán vagy soha nem látott autóknak köszönhették, amelyekkel a paklikban találkozhattunk. Szinte mindenki vágta azonnal a sebesség és lóerő adatokat és rendkívül jókat tudtunk szórakozni ezekkel a játékokkal.
Az élményt most újra átélhetitek egy eredeti kék hátlapos csomaggal, amihez fix 10.000 Ft-ért juthattok hozzá.

gazdalkodj-okosan-tarsasjatek-1980-as-evek-805c_1_big.jpg

Gazdálkodj okosan! - Egy egész generációnak volt meghatározó társasjátéka a Gazdálkodj okosan!, amit a gyártás évtizedei alatt többször is átalakítottak.
Az eredeti változat elsőként a 80-as években változott meg, amikor a tábla és a lakás is frissült. Most egy ilyen változatot ajánlok a figyelmetekbe.
A játék alapvetően szép állapotban maradt meg, így érdemes lehet figyelemmel követnetek a 6999 Ft-ért hirdetett játék aukcióját.

kresziskola-tarsasjatek-50-es-evek-retro-505c_1_big.jpg

Kresziskola - Ezúttal egy igazán régi társasjátékot ajánlok a gyűjtők figyelmébe. A Kresziskola egy gyűjtögetős játék volt, ahol a gyerekek a kresz tudásukat tehették próbára, ami az akkoriban egyre növekvő forgalom miatt fontos volt.
A játék a leírás szerint teljes, de azért ezt nem érdemes készpénznek venni. Azért az aukciót érdemes figyelemmel kísérni, ugyanis szerencsés esetben 3000 Ft-os ajánlattal már nyerők lehettek.

puch-anker-piko-taviranyitos-terepjaro-cc4c_2_big.jpg

Távirányítós Puch - Az NDK játékgyártásnak fontos szeletét adták a különböző távirányítós járművek, amelyek a fiúk kedvencei voltak.
Az Ankernek köszönhetően pedig olyan extra járművekkel is lehetett közlekedni mint a Puch terepjárója. A kocsi a maga idejében igazán érdekesnek számított a nyitható oldalsó és hátsó ajtóval, valamint azzal hogy az apróbb tárgyakon gondolkodás nélkül gázolt át.
Most egy ilyen távirányítós autót ajánlok a figyelmetekbe, amiért a licit jelenleg 10.001 Ft-on áll.

logi-terbeli-logikai-jatek-80-as-evekbol-e05c_3_big.jpg

Logi logikai játék - A 80-as években a logikai játékok hatalmas népszerűségnek örvendtek itthon. A Bűvös kockán és társain kívül azonban olyan érdekes logikai játékokkal is játszhattak a gyerekek mint a 3 dimenziós Logi.
Itt korongokat kellett a játéktéren elhelyezni és ügyesen sorokat kialakítani. A játékot az nyerte meg, aki ügyesebben rakott le egymás után 4 darab korongot valamilyen irányba.
Most a múltidézéshez nem kell sok, hiszen 6000 Ft-ért azonnal vihetitek ezt a kiváló játékot.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr618182431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.07.31. 23:33:01

Kisgyerekként imádtam a közlekedési táblákat és a jelzőlámpákat, egy egész KRESZ-könyvet végigolvastam. Ovisként még közlekedési rendőr akartam lenni, annak öltöztem a jelmezbálon is. Nekem volt KRESZ-dominóm is! Ezzel a Kresziskola játékkal nem találkoztam, de biztos tetszett volna.
süti beállítások módosítása