Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.30.hét
2023. július 23. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.30.hét

Ezen a héten sem kell nélkülöznötök a megszokott Heti TOP5 régi játék rovatot, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem érdekes és különleges játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Ezúttal ismét ráakadtam érdekesebb kincsekre, így érdemes lesz most is velem tartanotok!

meja.jpg

MeJa kisvasút - Őszintén szólva eddig azt se tudtam, hogy volt olyan nevű gyártó itthon hogy Fővárosi Hangszer és Mechanikai Játékgyár.
Azt pedig, hogy működő elektromos kisvasutakat gyártottak volna...na az rendesen meglepett. Ebből is tudhatjátok kb. hogy mennyire is ritka játékot ajánlok most a figyelmetekbe. A kisvasúthoz egy Märklin mozdony tartozik ráadásként, de a készlet ettől függetlenül eredeti. Trafó, mozdony, vagonok és sínek is megvannak.
Persze az árat a ritkasághoz megfelelően mérik, így érdemes a 279.000 Ft-os árat rögtön egy alkuval indítani :)

nysa.jpg

Lendkerekes Nysa mikrobusz - A Nysa mikrobuszok a 70-es, 80-as években legalább annyira az utcaképhez mint a Barkasok. Persze a Lengyelországban készült mikrobuszhoz is készítettek játékot.
Itthon nem nagyon lehetett találkozni a műanyagból készült lendkerekes Nysa mikrobusszal, de most a gyűjteményetekbe tudhattok egy igazi gyűjtői darabot.
Az ár kicsit magas, de ebből a játékból garantáltan nem sok van hazánkban. Ha érdekel benneteket a játék, akkor érdemes ellátogatnotok a 45.000 Ft-ért megvásárolható autó oldalára.

regi-logikai-jatek-magellan-0e4c_3_big.jpg

Magellán logikai játék - A Magellán a 80-as években jelent meg, amikor itthon dúlt a logikai játék őrület. Szinte minden évben több érdekes és különleges logikai játék jelent meg.
Ezek közé tartozott a Magellán is, ami kicsit méltatlanul kevés figyelmet kapott. A feladat annyi volt, hogy a játék két oldalán elhelyezett mezőkön kellett megfelelően kirakni a színeket. Persze ez így elmondva sokkal egyszerűbbnek tűnik mint amilyen a gyakorlatban volt.
A Magellán még külön televíziós műsort is kapott különböző feladványokkal és megoldásokkal.
Most a logikai játékok gyönyörű világában merülhettek el, ha megvásároljátok a 4500 Ft-ért kínált játékot.

lemezarugyar-tolato-mozdony-9e4c_4_big.jpg

Tolató mozdony - A Lemezárugyár szinte ontotta magából a különböző érdekes játékokat, amelyek között számtalan olyan darab volt megtalálható, ami saját pályával rendelkezett és óraműves járművek közlekedtek rajta.
Ilyen volt a Tolató mozdony is, ami egy igazi klasszikus volt a maga idejében.
Szinte minden gyerek volt ilyen játéka és remekül tudtunk vele szórakozni annak ellenére is, hogy nem volt éppen túlságosan izgalmas, hiszen csak nézni lehetett az ide-oda közlekedő vonatot.
Most újra felidézhetitek ezt az élményt, ha beszálltok ennek a csodálatos állapotban megmaradt, eredeti dobozos játéknak a licitjébe.
Az ár jelenleg 1111 Ft-on áll, így érdemes lesz figyelnetek!

novoplast-police-07-tarsasjatek-4e4c_1_big.jpg

Police 07 társasjáték - Itthon a 80-as évek társasjátékpiacát a Novoplast uralta, akik számtalan érdekes játékkal, sok reklámmal és remek forgalmazási stratégiával szinte letarolták a piacot.
A Police07 társasjáték az elsők között jelent meg és egyértelműen a Scotland Yard társasjáték másolata volt, csak ebben Budapest volt az üldözés helyszíne.
A játék hatalmas siker volt és a gyerekek zabálták a játékot. A miértre most megkaphatjátok a választ, ha megszerzitek magatoknak ezt az egészen jó állapotban megmaradt társast.
Az ár 8000 Ft, de lehet alkudni is!

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1118176541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása