Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.29.hét
2023. július 16. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.29.hét

Ha vasárnap, akkor a megszokott Heti TOP5 rovattal várlak benneteket, amelyben a hazai aukciós oldalak kínálatából igyekszem érdekes és jó áron megvásárolható régi játékokat a figyelmetekbe ajánlani.
Szerencsére ismét rátatáltam néhány szerintem különleges játékra, amelyeket be is mutatok nektek.

Tartsatok ezúttal is velem!

ites-lotus-made-in-czechoslovakia-tavos-auto-2c4c_3_big.jpg

ITES Lotus távirányítós autó - Az ITES számtalan klassz játékot készített a szocializmus ideje alatt a gyerekeknek. A cseh játékgyár legnépszerűbb termékének a különböző távirányítós autók számítottak, amelyek közül a Formula 1-es sorozat igazi különlegesség volt.
A sorozat öt darabból állt és a korszak legendás autóit hozta el a gyerekeknek. Ezek közül az egyik volt a Lotus F1-es autó, amit most a figyelmetekbe ajánlok.
Az állapot egészen jó és bár a hátsó szárny hiányzik a játékról, de ezt lehet pótolni.
Az eladó minimum 4500 Ft-ot szeretne kapni a régi autóért.

lemezjatek-teherauto-1930-as-evek-wyandotte-toys-dump-truck-1b4c_3_big.jpg

Wyandotte Toys Dump Truck - Nem igazán vagyok otthon az amerikai játékok világában, de azért az All Metal Products Companyt, akik Wyandotte Toys néven adtak ki játékokat azért ismerem.
Az akkoriban olcsónak számító fém játékok mára értékes kincsekké váltak. A földrajzi adottságok miatt ráadásul nálunk igazi ritkaságnak számítanak a cég játékai. Most szerencsére egy egészen szép állapotban megmaradt billenőplatós teherautóra akadtam, ami bármelyik gyűjtemény dísze lehet.
Az eladó a licitet 29.999 Ft-ról indította, ami elsőre soknak tűnik, de nem annyira magas ár.

retro-nikko-chevy-bat-4wd-rc-monster-terepjaro-auto-1980-1990-2a4c_1_big.jpg

Nikko Chevy BAT4WD - A Nikko nevet szintén nem kell bemutatnom a játékokkal foglalkozóknak. A Nikkonak számtalan klassz RC irányítású járművet köszönhetünk, hiszen már a 80-as években is jelen voltak ezen a piacon.
Most egy régebbi Chevyn akadt meg a szemem, ami egészen jó állapotban vészelte át az eltelt éveket.
Ha érdekel benneteket az eredeti dobozos játék, akkor mindenképpen figyeljetek oda a 1001 Ft-on álló aukcióra.

casio-star-invader-cg-600-kvarcjatek-1986-094c_1_big.jpg

Casio Star Invader kvarcjáték - A 80-as évek elején a kvarcjátékok hatalmas népszerűségnek örvendtek a gyerekek körében. Hordtuk az iskolába a játékgépeket, ahol a szünetben egymás játékaival játszottunk.
Az igazán menőknek Nintendo vagy Casio gépeik voltak, de lényegében teljesen mindegy volt a számunkra csak játszhassunk és rekordokat dönthessünk.
Ebben az időszakban készült a Casio Star Invader gépei is, ahol egy kis űrhajós lövöldözésbe csöppenhettünk bele.
Most ezt élhetitek át újra az eladó géppel. A licit jelenleg 7550 Ft-on áll.

1986-bol-orosz-taviranyitos-hatalmas-versenyauto-eredeti-dobozaban-0b4c_5_big.jpg

Szovjet RC sportautó - A szovjet játékgyártásnak sok érdekes és különleges játékot köszönhetünk. A Szovjetunió igyekezett a gyerekeknek elhozni az RC autókat is és ennek köszönhetően a 80-as évek végén számtalan ilyen irányítással szerelt kisautó került a boltok polcaira.
A mostani sportautó már csak a mérete miatt is érdekes lehet. A hatalmas játékautó egészen szép állapotban maradt meg és még az eredeti doboza is megvan.
Sajnos nem működik, de értő kezekben valószínűleg újra életre kelhet a játék.
A licit 25.000 Ft-ról indul.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2418168063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása