Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.28.hét
2023. július 09. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.28.hét

Ha vasárnap, akkor a megszokott ajánló rovattal várlak benneteket az oldalon: Ezúttal ismét szétnéztem a hazai aukciós oldalak kínálatában és szerencsére találtam is érdekes és különleges játékokat.
Ha kedvelitek a régi játékokat, esetleg gyűjtők vagytok, akkor mindenképpen érdemes lesz ma is velem tartanotok.

Vágjunk is rögtön a közepébe!

retro-nagymeretu-48-cm-skoda-120-ls-taviranyitos-auto-sajat-dobozaban-1ft-nma-f74c_1_big.jpg

Ites Skoda 120LS pálcás autó - Sokunknak nagy álma, hogy egyszer a gyűjteményébe legyen egy szuper állapotban megmaradt Ites féle Skoda 120 LS pálcás kisautó.
A játékot a motorháztetőbe dugható pálca segítségével lehetett irányítani, ami azt jelentette hogy a gyerekeknek a távirányítós autókhoz hasonlóan követni kellett a játékot. Sajnos itthon elég ritka darab ez a játék, hiszen akkoriban kevés került be hozzánk.
Most egy szép állapotban megmaradt darabbal gazdagíthatjátok a gyűjteményeteket, amihez még az eredeti doboz is megvan. Persze a játéknak vannak hibái, de egy ilyen ritkaságnál ezt annyira nem szabad figyelni.
 A licit jelenleg 22,522 Ft-on áll.

harc-europaert-1939-1945-retro-tarsasjatek-asz-1986-teljes-f94c_1_big.jpg

Harc Európáért társasjáték - Egy viszonylag ritkán eladó sorba kerülő társasjátékot ajánlok a figyelmetekbe, amit elég sokan szoktak keresni.
A Harc Európáért társasjátékban a második világháború eseményeibe kapcsolódhatunk be. Akár egy-egy hadjáratot, de akár a komplett háborút is lejátszhatjuk. Rendkívül összetett és különleges társasjáték, amit nagyon kedvelnek a társasjátékozók.
Most ehhez a játékhoz 18.000 Ft-os fix áron juthattok hozzá.

3-darabos-lemezarugyari-lendulet-mento-es-rendor-auto-csomag-enyhen-serultek-f94c_1_big.jpg

Lemezárugyár Lendület kisautók - Jöjjön már egy Lemezárugyáras autócsomag, amiben a Standard Vanguard alapján gyártott műanyag kisautók kerültek bele.
Ezeket gyerekkorunkban Moszkvicsnak hívtuk, pedig ahhoz éppen nem sok köze volt :) Most a rendőrségi is a mentő változathoz juthattok hozzá egy csomagban.
A három autóért a licit 1500 Ft-ról indul.

lemezarugyar-holdauto-korai-gyonyoru-darab-a94c_1_big.jpg

Lemezárugyár Holdautó - A Lemezárugyárban készült Holdautót nem hiszem, hogy be kellene mutatnom bárkinek is. Gyerekkorunk meghatározó játéka volt a hungarocell labdát fújó bolygókerekes játék.
Amiért megakadt a szemem a most eladásra kínált darabon az a gyártási idő. Egyértelműen egy első szériás darabról van szó, ami még fehér kerekeket kapott és az Interkozmosz logó sem szerepel rajta. A játékról készült képek magukért beszélnek, így érdekes lehet a gyűjtők számára a jelenleg 9200 Ft-on álló játék.

lemezarugyari-lendulet-sport-lady-jaguar-eredeti-kormany-es-szelvedo-kopottas-allapot-f94c_3_big.jpg

Lemezárugyár Jaguar - A Lemezárugyárnál készült lendkerekes autók között a szépségdíjas egészen biztosan a Jaguar volt. Ezt a kocsit rendkívül szépen és igényesen készítették el.
Az első színes változatokat később még érdekesebb grafikával ellátott változatok követték. Ilyen volt a Sport Lady jelzésű ezüst színű autó is.
Most egy ilyen darabbal tudjátok gazdagítani a gyűjteményeteket. Az aukció jelenleg 5000 Ft-on áll.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a tamas.laposa70@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr6918163572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2023.07.13. 00:18:06

Holdautóm nekem is volt, még jóval az Interkozmosz-idők előtt. Szerettem, az a lebegő golyó, bár semmi értelme sincs, hipnotikus látvány volt. De aztán kinőttem a korból, és szétszedtem, a fújónak a radiális ventilátorát a villanymotorral átalakítottam optikai színkeverővé, kísérleti eszközként. :-)
süti beállítások módosítása