Műanyag tartálykocsi
2023. május 23. írta: ToyaHSW

Műanyag tartálykocsi

muatruck_1.JPG

A Gyenes Zsuzsannától kapott játékok rendkívül változatosak és még mindig tudok belőle nektek mutatni újabb darabokat. Ezúttal egy trafikokban árult aprócska műanyag tartálykocsit szeretnék bemutatni nektek, ami valószínűleg a 80-as évek legelején készülhetett.
A trafikos játékoknak hatalmas kultusza volt egykoron, hiszen fillérekért tudtunk játékokat vásárolni magunknak és ezért nem is kellett komolyabb összeget a pénztárnál hagynunk.
Jellemzően a kisipar által gyártott műanyag játékokhoz juthattunk hozzá a trafikokban, amelyekkel aztán egészen jókat tudtunk játszani néhány órán keresztül.
Persze a trafikos játékok nem az örökkévalóságnak készültek, ennek megfelelően mára egészen kevés értékelhető darab maradt ezekből a játékokból.

Szerencsére én most egy klasszikus műanyag tartálykocsit azért be tudok mutatni nektek, így érdemes lesz ma is velem tartanotok.

Bár külsőre egészen egyszerűnek tűnik az aprócska tartálykocsi, ennek ellenére egy aprólékosan megtervezett játékról van szó, ahol minden egyes darabnak fontos szerep jutott.
Az egész játék műanyagból készült, ezt így elsőnek mindenképpen szeretném leszögezni.
A kocsi hét darabból épült fel. Kicsit hihetetlen, de itt tényleg minden egyes elem külön-külön lett elkészítve és összerakva állt össze a végeredmény egy tartálykocsivá.
A darabok számának megfelelően elég sok színt használtak a játék gyártása során, amelyek végül mégis harmónikus végeredményt adnak.
Az alváz sárga színt kapott. Ehhez kapcsolódtak a kerekek, amelyek műanyag tengelyekkel lettek elkészítve.Az alváz felső részéhez volt kapcsolva a teherautó belsőtere és a két darabból álló tartály. Az utastérre szintén pattintásos módszerrel került fel a fülke, ami az alvázhoz volt csatlakoztatva.
És így ezekből az apró darabokból állt össze a végeredmény egy tartálykocsi formájában.
Dekorációnak a tartály oldalára matrica került Petrol felirattal.

A játék amúgy elég profi munka jó illesztésekkel és jól megmunkált és pontos elemekkel. Valószínűleg nem is itthon készült, hanem valahol tőlünk nyugatabbra.
Szuper jól működik a játék. A kerekek forognak szétszedni és összerakni is pillanatok alatt lehet még most 30-35 év elteltével is. Szerintem egészen biztosan sok kellemes percet szerzett ez a teherautó a tulajdonosának egykoron.
Most, hogy hozzám került reményeim szerint Ti is láthatjátok majd a játék, de amíg nem tudom megmutatni nektek addig jönnek a megszokott fényképek.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr2418130998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása