Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.21.hét
2023. május 21. írta: ToyaHSW

Heti TOP5 - Ami érdekelhet benneteket 2023.21.hét

Ezen a héten ismét hoztam nektek öt érdekes régi játékot a hazai aukciós oldalak kínálatából, amelyekkel akár Ti is gazdagíthatjátok a gyűjteményeteket.
Szerencsére ezúttal is sikerült öt ütős nosztalgikus játékot összeszednem, így azt javaslom tartsatok velem ezúttal is!

regi-muanyag-felhuzhatos-auto-063c_7_big.jpg

Felhúzós játékautó - Az egykori NSZK-ban is készültek azért érdekes formájú játékautók. Őszintén szólva fogalmam sincs, hogy mi szolgált mintául amikor ezt a műanyag felhúzós kisautót elkészítették, de így felnőtt szemmel egészen jó lett a végeredmény.
A felhúzós szerkezet egy kicsit akadozik, de egy gyűjteményben kifejezetten szépen mutatna ez a kisautó. A licit 1 Ft-ról indul.

nagyon-ritka-regi-magyar-kiralyi-posta-fem-persely-lemezpersely-lemezjatek-463c_1_big.jpg

Lemezpersely - A hazai játékipar már a háború előtt is készített igazán érdekes és különleges játékokat a gyerekeknek. Ezek közé tartoztak a különböző lemezből készült játékok is, amelyek között a perselyek is megtalálhatóak voltak.
Most egy ilyen régi perselyt ajánlok a figyelmetekbe, amihez egy régi postaláda volt a minta.
Ehhez a régi lemezjátékhoz most szerencsés esetben egészen kedvező áron juthattok hozzá. A licit 9999 Ft-ról indul.

piko-domper-623c_1_big.jpg

PIKO Kipper - A PIKO Kipper dömper egy kicsit eltér a többi NDK-ban gyártott távirányítós autótól. Ennél a munkagépnél használt először a PIKO elektromos kormányzást, ami annyit jelent, hogy már nem volt szükség a megszokott bowdenre, mivel helyette egy villanymotor végezte el a kanyarodást.
A teherautó ennek köszönhetően egy igazi kultikus darab lett, ami lomha haladásával és nagy méretével lenyűgözte a gyerekeket.
Most egy ilyen autót tudhattok a magatokénak és ehhez csak be kell szállnotok a 6990 Ft-ról induló licitbe.

bohoc-trapezon-retro-trafikos-magyar-kisipari-muanyag-jatek-tokeletes-mukodo-eredeti-allapotban-c43c_1_big.jpg

Bohóc a trapézon - A 70-es években elképesztően egyszerű játékokkal is letudtuk magunkat kötni órákra. Erre érzett rá a hazai kisipar is, akiknek köszönhetően sok külföldi játék hazai változatát kaptuk meg.
Így készült a trapézon tornászó bohóc is, ahol két gomb megnyomásával tudtunk különböző akrobatikus mutatvány végrehajtására ösztönözni az aprócska műanyag figurát.
Ha szeretnétek újra átélni az élményt, akkor érdemes figyelnetek az 5000 Ft-ról induló aukciót.

szepmuveszeti-muzeum-jatekkartya-bontatlan-463c_2_big.jpg

Szépművészeti múzeum kincsei - A 70-es, 80-as években rendkívül fontos volt a gyerekek játszva oktatása. Ennek köszönhetően számtalan műveltségi játék készült, amelyek közül nem hiányozhattak a kártyajátékok sem. Ezek közé tartozott a Szépművészeti múzeum kincsei című játék is, amelyben különböző műtárgyakat ismerhettek meg a gyerekek.
Most egy ilyen kártya keresi új gazdáját bontatlan állapotban. Nem kell szerintem ecsetelni, hogy mennyire ritkának is számítanak manapság az ilyen kártyák, így a gyűjtők számára mindenképpen érdekes lehet a 2500 Ft-ról induló licit.

RÉGI JÁTÉKOD VAN? NE DOBD KI! NE ADD EGY NEPPERNEK! TUDD INKÁBB JÓ HELYEN, AHOL MEGŐRZIK ÉS VIGYÁZNAK RÁ!

Kövesd munkámat a Facebookon és a többi közösségi oldalon! Ha szeretnél segíteni anyagilag, akkor itt teheted meg, ha játékokat szeretnél felajánlani a leendő múzeumba, akkor a toyahsw@gmail.com címre küldj üzenetet és megbeszéljük a részleteket!

A bejegyzés trackback címe:

https://jatekmuzeum.blog.hu/api/trackback/id/tr1218129540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása